HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Age of Empires Mobile, Call of Duty Mobile'ın Geliştiricisi Pokemon Unite'dan Tanıtıldı

Age of Empires Mobile, Call of Duty Mobile'ın Geliştiricisi Pokemon Unite'dan Tanıtıldı

Geliştirici bunu serinin "yepyeni" bir yaklaşımı olarak nitelendiriyor.

World's Edge stüdyosu ve TiMi Studio Group bugün, Age of Empires'ı bu yılın sonlarında yayınlanması planlanan mobil cihazlara getirmek için birlikte çalıştıklarını açıkladı.

Age of Empires Mobile, ilerlemeyi hızlandıracak ve kaynak elde edecek öğeleri içerecek, oyun içi satın alımlara sahip, oynaması ücretsiz bir strateji oyunu olacak. PC oyunları gibi Age of Empires mobile de üs kurma, imparatorluk kurma, savaş ve RTS öğelerini içerecek. Ancak bu tam olarak bir RTS oyunu değil; daha ziyade farklı strateji mekaniklerinin bir karışımı ve aynı zamanda mobil cihazlar için belirli özelleştirme öğelerini de görecek. Mevcut karakterler Çin, Roma, Frank ve Bizans imparatorlukları da dahil olmak üzere bir dizi tarihi dönemi kapsayacak ve Kral Arthur, Joan of Arc, Julius Caesar, Leonidas I, Alexander I, Halid, Durgavati ve Shiba Kraliçesi'ni içerecek. Oyuncular ayrıca hem 1v1 oyunda hem de daha büyük kuşatma savaşlarında hem yan yana hem de birbirlerine karşı rekabet edebilecekler. Zaman geçtikçe oyuna daha fazla içeriğin eklenmesi planlanıyor.

Ana Age of Empires oyunları World's Edge tarafından geliştirilirken Age of Empires Mobile, Call of Duty Mobile, Honor of Kings ve Pokemon Unite'ı geliştiren aynı stüdyo olan Tencent yan kuruluşu TiMi Studio tarafından yapılıyor. Ortaklık ve bunun nasıl ortaya çıktığı hakkında biraz daha fazla bilgi edinmek için yapımcı Robin Xin ve TiMi Studio Group genel müdürü Brayden Fan ile duyurudan önce e-posta yoluyla konuştuk.

Peki TiMi neden özellikle bir sonraki büyük mobil ortaklık projesi olarak Age of Empires serisini seçti? Bunun bir nedeni, bazı geliştiricilerin serinin büyük hayranları olması olabilir. Xin kesinlikle bunun RTS türüne girişi olduğunu söylüyor ve seriyi "ikonik" olarak nitelendiriyor.

Xin, "Orijinal başlık, fare ve klavyeyi kullanmayı nasıl öğrendiğimle ilgiliydi" diyor. "Yani Age of Empires oynayarak büyüdüğünüzde oyunun farklı yönlerini öğreniyorsunuz. Öncelikle her zaman daha güçlü olmak için üssümü oluşturmaya çalışıyordum. Sonra savaşa girdim. Ve hala BiliBili'de Age of Empires 4 içerik oluşturucularını izleyeceğim - ancak itiraf etmeliyim ki kişisel olarak oyunun rekabetçi sahnesini izlemekten ziyade farklı taktik yaklaşımları paylaşan videolarla daha çok ilgileniyorum. Ancak bu serinin farklı yollar sunabileceği gerçeği onunla etkileşime geçmek, bunun neden üzerinde çalışılacak harika bir başlık olduğunu gösteriyor."

Age of Empires Mobile, TiMi'nin önceki ortaklıklarından, Call of Duty Mobile ve Pokemon Unite ile yayın haklarının IP sahibinde kalması açısından farklılık gösteriyor. Ancak Age of Empires Mobile'ın yayıncısı TiMi olacak. Fan, bunun TiMi'nin mobil oyun yayıncılığındaki "önemli" deneyiminden kaynaklandığını ve hem World's Edge hem de TiMi'nin proje boyunca "güçlü, derin bir işbirliğini sürdürdüğünü" açıklıyor.

Ancak bu, bunun tam olarak Age of Empires PC hayranlarının alıştığı gibi olacağı anlamına gelmiyor. Xin bana bunun serinin mobil kullanıcılar için tasarlanmış "yepyeni" bir yaklaşımı olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Farklılıklardan bazılarının, oyuncular tarafından kontrol edilen savaş birimlerinin sayısında ve operasyonların sıklığında azalmalar içereceğini açıklıyor ve birlik savaşları sırasında kontrollere yardımcı olmak için "akıllı asistler"in yanı sıra oyun boyunca daha basit bir kullanıcı arayüzü eklediğini açıklıyor . Amaç, oyunun oynanmasını kolaylaştırmak, böylece oyuncuların kullanıcı arayüzüyle uğraşmak yerine stratejik planlamaya daha fazla odaklanabilmelerini sağlamak olduğunu söylüyor.

Ayrıca bazı yeni oynanış unsurlarının da mevcut olduğunu ekliyor Xin:

"Age of Empires Mobile, çeşitli tek oyunculu oyun modları sunuyor - bazıları RTS oynanışını temel alıyor - ancak daha belirgin olan, çok oyunculu deneyimdir. Temel özellik, ittifak oynanışıdır. Bu, oyunculara devasa ittifaklarda takım oluşturma şansı sunar ve destansı kuşatma savaşlarına katılın, işbirliği yoluyla güç kazanın ve dünya çapındaki oyunculara karşı rekabet edin."

Age of Empires Mobile'ın yakın zamanda belirli bölgelerde erken testlere girmesi planlanıyor ve ön kayıtların bugün başlaması bekleniyor.

Benzer Yazılar

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 12 Ücretsiz Oyun Kazanabilecek

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 1...

Devamını Oku
CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witcher Mobil Oyunlarının Gelecekte Gelebileceğini Söyledi

CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witch...

Devamını Oku
GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın