HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

God of War Ragnarok Hakkında Her Şey

God of War Ragnarok Hakkında Her Şey


Kratos ve Atreus bir sonraki seri, Gof of War Ragnarok yani serinin 5. oyunun da geri dönüyor! işte Sony Santa Monica Studios sahipliğindeki seri hakkında bütün bildiklerimiz.

Gof of War'ın 4. serisinde yarı tanrı olan Kratos'un başrolde olduğu seri eski oyunlara nazaran yep yeni bir bakış açısı kazandırarak seriyi büyüleyici bir hale getirmiş, grafikleri ve başka bir diyarda geçen hikayesiyle eski serilerin finallerine yeni bir renk katmıştı, Sony Santa Monica Studios, 4. serinin Thor ile yapan finalinin devamını son günlerde 2022'de yayınlamayı planlıyor, Sony PS5 etkinliğinde oyun için yeni iskandinav krallıkları yeni ve öfkeli tanrıların olacağından bahsetti ayrıca Gof of War: Ragnarok için fragman ve görseller paylaşıldı.

God of War: Ragnarok 2021'de mi Çıkacak?

Bir sonraki God of War oyunu PS5'in en büyük oyunlarından biri olmaya hazırlanıyor ama şu sıralar Covid-19 pandemisi sebebiyle şartların zorlaşması ve çıkan aksaklıklar veya geliştirmeye duyulan ihtiyaçlar sebebiyle oyun 2021 yılında değil 2022 yılında çıkacak Sony Santa Monica Studios bu durumu Twitterdan bildirdi ve daha fazla odaklanmaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

God of War PS4'da Olacak mı?

Oyun aslen PS5 için planlandı ama PS4'de olacak bunu eylül ayında PlayStation Showcase'de Sony doğruladı.

PC Versiyonu Olacak mı?

Sony'nin son zamanlarda bir çok oyunu PC taşıdığını biliyoruz o sebeple God of War'un PC gelip gelmemesi konusunda tartışmak mantıklı, Sony PC bağlantıları için Nixxes Software'i satın alarak hedef kitlesini genişletmeye çalışıyor, bu da aslında bu tartışmayı körükler oldu, ne yazıkki Ragnarok için herhangi bir PC versiyonunda bahsedilmedi ve onaylanmadı ama Herman Hulst PC alanına daha çok yatırım yapılmaya başlandığını belirtti.

Hikaye de Durum

Ragnarok'un eylül ayında yayınlanan yeni fragmanı oyunun 2018'deki God of War olaylarından "birkaç yıl" sonra geçtiğini doğruluyor. Sony bir blog yazısında, "Fimbulwinter'ın dondurucu rüzgarları Midgard'a geldi ve Kratos, Atreus ve Mimir için İskandinav vahşi doğasında hayatta kalmalarını eskisinden daha da zorlaştırdı" dedi.

"Son oyun baba ve oğul arasında muazzam bir güven ve anlayış inşa etse de, özellikle Atreus'un Dev mirasının açığa çıkmasından ve sadece Kratos'un gördüğü gizli kehanetten sonra, etkileşimlerinde hala büyük bir karmaşıklık bulunmakta."

Sony'ye göre, Ragnarok'ta Atreus "umutsuzca meraklı". "Çoğu genç gibi o da her şeyden çok kim olduğunu anlamak istiyor. Bu durumda kim olabileceğini anlamak istiyor. Loki'nin yaklaşan çatışmadaki rolünün gizemi Atreus'un vazgeçemeyeceği bir şey. ailesini güvende tutmak için, ancak Atreus ayrıca, çatışma Dokuz Diyar'ı tüketirken hiçbir şey yapmadan durmak istemiyor."

Kratos'a gelince, Sony, Atreus'u "tanrılarla olan çatışmasından öğrendiği kanlı derslerden" kurtarmaya niyetli olduğunu söyledi. Oyunun açıklamasından bir satır, "Her şeyden önce oğlunu güvende tutmak istiyor ve Baldur'la yüzleşmeleri, Aesir'le daha fazla dolaşmalarından yalnızca trajedinin geleceği inancını doğruladı" diyor. "Kratos ve Atreus birlikte hangi yolu izleyecekleri konusunda bir seçim yapmak zorunda kalacaklar. Seçtikleri her şey, Ragnarok yaklaşırken Dokuz Diyar'da yaşayan herkesin kaderini belirleyecek." 

Düşmanlar

Ragnarok'ta karşılaşacağınız iki ana düşman Freya ve Thor. Freya bir zamanlar Kratos'un arkadaşıydı, ancak Kratos oğlu Baldur'u öldürdükten sonra Freya intikam istemekte. "Oyunculara Freya'nın sadece korkunç derecede güçlü bir Vanir büyüsü kullanıcısı olmadığını, aynı zamanda başlı başına müthiş bir savaşçı olduğunu hatırlatmak istedik. Kratos'un adaleti elinden kaçırmasına öfkelenen Freya, her silahı ona çevirecek. Sony, oğlunun katiline yönelik imha" dedi. Thor, oğulları ve üvey kardeşi öldüğü için Kratos'a kızgın. Sony, "Thor'un efsanevi kana susamışlığı ve gazabı Kratos ve Atreus'u hedef alacak" dedi. "Mimir tarafından aşağılayıcı bir şekilde 'Dokuz Diyardaki En Büyük Kasap P*ç' olarak anılan Thor, Odin'in emrindeki neredeyse tüm Devleri yok ederek en güçlü Aesir tanrılarından biri olarak ünvanını kazandı." 



Savaş Mekaniklerindeki Durum

2018'in God of War'ı, savaş mekaniği ve sistemleri için övülmüştü ve Ragnarok bu ruhu ve geleneği sürdürecek gibi görünüyor. "Takım olarak, God of War'dan (2018) öğrendiklerimizi almak ve savaşta kendimizi taze, ancak tanıdık hissetmek için geliştirmek için çok çalıştık. God of War Ragnarok ile ana hedeflerimizden biri savaşta oyuncu seçimini zorlamaktı. İster sert vuruş kombinasyonları, ister elementlerde ustalık veya akıllı savunma taktikleri yoluyla olsun, ikilimizle birlikte benzersiz bir şekilde etkileyici hissettirecek bir şekilde savaşmak için bolca fırsat bulacaksınız," diye ekledi Sony.

Asgard'a Yolculuk!

2018'in God of War'ı oyuncuların Dokuz Diyar'dan altısını ziyaret etmesine izin verirken, Ragnarok daha da ileri giderek sizi dokuzuna da götürecek. Buna ilk oyunda olmayan Vanaheim, Svartalfheim ve Asgard dahildir. Ragnarok'a önceki konumlardan yeni diyarlar ve bölgeler de eklendi. Sony, "Alemleri keşfetmek sizi yemyeşil, başka dünyaya ait ormanlardan karmaşık yeraltı madencilik ağlarına kadar her yere götürecek" dedi. "Serinin bu sonraki bölümü size diğer God of War oyunlarından çok daha çeşitli, güzel ve gizemli konumlar sunacak."

Fragmanlar

Ragnarok için gelen duyuru fragmanı izleyicilere pek bilgi vermedi, fakat PS'in Showcase eylül videosu daha ilginç ayrıntılar vermeyi başardı her iki fragmanı da aşağıdan izleyebilirsiniz.




Nasıl Ön Sipariş Verebilirim?

God of War: Ragnarok henüz satışa çıkmadı. Bir kez gerçekleştiğinde, oyunun fiziksel veya dijital sürümlerini nasıl güvence altına alabileceğinize ilişkin bağlantılarla bu gönderiyi güncelleyeceğiz.

Benzer Yazılar

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 12 Ücretsiz Oyun Kazanabilecek

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 1...

Devamını Oku
CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witcher Mobil Oyunlarının Gelecekte Gelebileceğini Söyledi

CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witch...

Devamını Oku
GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın