HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Apex Legends Katma(Tier List) Listesi: Battle Royale İçin En İyi Efsaneler

Apex Legends Katma(Tier List) Listesi: Battle Royale İçin En İyi Efsaneler

Her efsanenin artıları ve eksileri vardır, fakat en iyisi ve en kötüsü olmak zorundadır.

Apex Legends'ın heyecan verici battle royale hesaplaşmaları, her biri kendi becerilerini ve varlıklarını takım kompozisyonlarına getiren sayısız benzersiz efsanesiyle daha da heyecanlı hale geliyor. Bununla birlikte, aralarından seçim yapabileceğiniz sağlam bir savunma, saldırı, destek ve keşif karakterleri koleksiyonuyla, her zaman oyunun metasının üstüne oturan ve büyüklüğün gerisinde kalan birkaç kişi olacaktır. İşte Apex Legends'taki en iyi efsanelerin sıralı listemiz.

S-Katmanı (S-Tier)

Bu efsaneler, herhangi bir takım kompozisyonuna paha biçilmez eklemelerdir ve varsa, çok az önemli zayıflıkları vardır. Bu kademede dört efsanemiz var.

Bloodhound

Bloodhound sürekli olarak en çok kullanılan karakterler arasında yer alır ve inanılmaz bir kazanma oranına sahiptir. Bu, şaşırtıcı derecede iyi yetenek setlerinden kaynaklanmaktadır; en iyisi, tüm takım arkadaşlarına konumlarını ortaya çıkarmak için düşmanları duvarlardan tarayan bir taktiktir. Ek olarak, çarpışma bulmak için yerdeki düşmanların yerlerini takip edebilirler ve nihai güçleri onları hızlandırır ve taktik yeteneklerinde daha hızlı yeniden şarj olma süresi sağlar. Takımınızda bulundurabileceğiniz daha iyi bir keşif karakteri yok.

Wraith

Wraith, yayıncılar ve "terli" oyuncularla eş anlamlıdır, ancak bunun için iyi bir neden var. Hedef alındığında ortaya çıkan pasifi, yararlı ama heyecan verici olmayan bir nimettir. Ancak, ciddi bir hareketlilik ve fayda sağlayan onun taktik ve nihai yetenekleridir. İlki, kolayca oyunun en iyi yeteneklerinden biri, ona dokunulmazlık ve yolunda gitmeyen dövüşleri sıfırlamasına yardımcı olmak için %30 hız artışı sağlıyor. İkincisi, kendilerini ve takım arkadaşlarını kötü bir durumda bulduklarında yeniden konumlandırmak için kullanılabilecek bir portaldır. Bunların hepsini bir araya getirdiğinizde, iyi bir Wraith'i yakalamak ve öldürmek zor.

Valkyrie

Valkyrie'nin hareketi, sık sık pozisyon değiştirmesini ve başka hiçbir karakterin hayal edemeyeceği bir tutarlılıkla yüksekliklere ulaşmasını sağlayan jet çantası sayesinde eşsizdir. Yeni bir alana yeniden mevzilenmek için ultisini kullanabilmek, rotasyonlar için son derece faydalıdır ve düşmanların açıkta nerede olduğunu size gösterme avantajına sahiptir. Bu arada taktiği, düşmanları sersemleten ve onlara hasar veren büyük bir AOE sunarak birini siper arkasından çıkarmak için onu harika kılar. Başka bir deyişle, bu jetpack ustası tüm pakettir ve şu anda oyundaki en meta karakterlerden biridir.

Gibraltar

Savunma güç merkezi Gibraltar, hesaba katılması gereken bir güçtür. Silah kalkanı, bazı düşman silah seslerini engellemesine izin verir ve bu da sağlık havuzuna etkin bir şekilde fazladan 50 puan ekler. Bu arada, konuşlandırılabilir balonu, oyundaki en iyi yeteneklerden biridir ve takım arkadaşlarını 12 saniye boyunca ret, iyileştirme veya yeniden konumlandırma için korur. Bu, onun nihai gücünün büyük hasar ve alan reddi için düşman ekiplerine nasıl cehennemde hüküm sürdüğü hakkında konuşmadan önce. Tüm silah seslerinden %15 daha az hasar aldığı gerçeğini eklediğinizde, Gibraltar'ın savaş alanında bir canavar olduğu açıktır.

A-Katmanı (A-Tier)


Bu efsaneler kendi rollerini son derece iyi doldururlar ancak onları en iyinin en iyisi olmaktan alıkoyan bir veya iki dezavantajı olabilir. Bu kademede üç efsanemiz var.

Octane

İyi Octane oyuncuları ekipleri için harika bir varlık olabilir, çünkü taktik yeteneği, dövüşlere ulaşmasına veya hızla yeniden konumlanmasına yardımcı olmak için neredeyse sabit ekstra hıza izin verir. Tabii ki, her seferinde sağlığının iyi bir kısmı pahasına gelir ve daha sonra pasif yeteneğiyle çok yavaş bir şekilde yenilenir. Nihai gücü, takımın yükseklik kazanmak veya büyük boşlukları geçmek için zıplayabileceği bir atlama pedi fırlatır ve hızlı bir şekilde şarj olduğu için çok sık kullanılabilir. Bu tür bir hız ve fayda ile Octane, hızlı ve seğiren oyuncular için en iyi seçimlerden biridir.

Pathfinder

Sevimli ve konuşkan robot Pathfinder, hareketlilik odaklı oyuncuların her zaman favorisi olmuştur. Çenesi, yüksek beceri gerektiren oyunları olağanüstü getirilerle ödüllendiren, oyunun en çok yönlü hareket yeteneklerinden biridir. Bu arada, ultisi, kendisini ve takım arkadaşlarını sık sık yeni alanlara götürmek için kullanılabilir ve özellikle yatay boşlukları aşmak için yararlıdır. Sadece keşif işaretçilerini kullanırken ultisini şarj eden pasifi genel olarak oldukça anlamsız, ancak bu Pathfinder'ın bir süperstar olmasını engellemiyor.

Ash

Ash, Apex Legends kadrosunda hala yeni ama şimdiden güçlü bir rakip olduğunu kanıtladı. Taktik yeteneği, kapıları engellemede ve insanları yavaşlatmada son derece yardımcı olabilir, ancak herhangi bir mesafeden nişan almak zor olabilir. Nihai yeteneği doğru yerleştirmek için biraz düşünmeyi gerektiriyor, ancak yeni konumlara bu kadar çabuk geçiş yapabilmek, kanattan saldırmaktan hoşlananlar için onu olağanüstü bir seçenek haline getiriyor. Son olarak, harita üzerinde oyuncu ölümlerini takip edebilmek, ekiplerin daha iyi rotasyonlar yapmasına yardımcı olabilir. Ash, doğru ellerde sadece ölümcüldür.

B-Katmanı (B-Tier)

Bu efsaneler, belirli senaryolarda, özellikle yetenekli oyuncuların ellerinde çok faydalı olabilecek harika seçimlerdir, ancak şiddetle tavsiye edilmesi gereken fayda düzeyinden yoksundurlar. Bu kademede altı efsanemiz var.

Horizon

Horizon, harika pasif ve kullanışlı taktik yeteneğinden en iyi şekilde yararlanabilen oyunculara fayda sağlayan bir başka etkili hareket efsanesidir. İlki, yüksekten düşmelerin neden olduğu darbe animasyonunu görmezden gelmesine izin veriyor, bu da inişten hemen sonra çekime başlayabileceği anlamına geliyor. İkincisinin yüksek noktalara dikey desteği, yeni zirvelere ulaşmak için inanılmaz derecede güçlü bir seçenektir, ancak bir dezavantajı, düşmanların da kullanabilmesidir. Nihai yeteneği, yakın mesafeden alan reddi için sağlamdır, ancak çoğu durumda yok etmek veya görmezden gelmek kolaydır. Fantastik hareketlilik lehine vasat bir nihai fedakarlıktan vazgeçmeyenler için, Horizon sağlam bir seçimdir.

Bangalore

Bangalore, sürekli olarak Apex Legends'ın en dengeli efsanelerinden biri olmuştur. Pasif yeteneği, kendisine ateş edildiğinde çok hızlı hareket etmesine olanak tanır ve nihai yeteneği, açık alanı reddetmek için mükemmeldir. Sigaraları bir yangını veya kaçışı gizlemek için istisnai olsa da, silahlı çatışmalarda veya çevresinde kullanılırsa ekibiniz için büyük bir engel olabilir, görüşlerini bulandırabilir ve mutlak bir karmaşa yaratabilir. Bu nedenle, potansiyelini tam olarak kullanabilmek için yüksek düzeyde bir farkındalığa ihtiyaç duyar.

Rampart

10. Sezonda bir güçlendirme aldıktan sonra Rampart, alt kademe bir karakter olmaktan, defansif düşünen oyuncular için sağlam bir seçim haline geldi. Genişletilmiş duvarları, aralarından ateş ederken ekstra koruma ve biraz daha iyi hasar sağlarken, pasifi, LMG'leri çalıştırırken onu ekstra ölümcül kılar - zaten çok güçlü olduğu bilinen bir silah sınıfı. Nihai, Sheila adlı dev bir mitralyöz silahı artık hareket halindeyken kullanılabilir. Bununla birlikte, onu önemli ölçüde yavaşlatır, böylece iyi rakipler onu kolayca geçebilir. Rampart, meta olmak için gereken hareketliliğe pek sahip değil, ancak benzersiz bir meydan okuma arayanlar, bir yumruk attığını görecekler.

Caustic

Kokmuş yeşil gazıyla tanınan Caustic, Apex Legends'ın daha dengeli savunma efsanelerinden biridir. Gaz tuzakları, özellikle bir binada veya başka bir sıkışık alanda bir sürü hazırlamak için zamanı olduğunda, alanı reddetmek için harikadır. Nihai yeteneği, ekipleri siperden çıkarmak veya iyileştirmeler ve rezler için koruma sağlamak için harika olabilir. Ne yazık ki dezavantajı, tam potansiyeline ulaşmak için yakın mesafelere ihtiyaç duyması ve geniş hitbox'ı onu açık alanlarda bir sorumluluk haline getiriyor. Yine de içeride biriyle karşılaşırsanız, bir Kostik korkutucu bir rakip yapar.

Loba

Loba, ganimet kraliçesi olarak, stokta kalmak isteyen tüm takımlar için değerli bir varlıktır. Pasif yeteneği, duvarların ve kutuların içindeki mor eşyaları görmesini sağlar ve nihai yeteneği, kendisinin ve takım arkadaşlarının, her biri iki öğeye ve taşıyabilecekleri kadar cephane için yakındaki tüm ganimetleri elemelerine olanak tanıyan bir dükkan bırakır. Taktik yeteneği - fırlatılıp bükülebilen bir bilezik - pratikte biraz ezici ve garip geliyor, ancak kaçmaya çalışırken büyük etki için kullanılabilir. Dövüşe pek bir şey katmadığı için üst düzey bir efsane değil ama kolay ganimet hakkında söylenecek bir şey var.

Wattson

Sezon 11 güçlendirmesinden sonra Wattson, alanları kilitlemekten hoşlananlar için C seviyesi bir efsaneden iyi bir B seviyesi seçimine geçti. Elektrikli çitleri, onu sıkıştırmaya çalışan agresif takımlar için tahribat yaratmak için kullanılabilirken, nihai noktası, kalkanları yeniden dolduran ve gelen mühimmatları yok eden ve diğer mangaların takımını bulundukları yerden püskürtme yeteneğini azaltan bir pilondur. Yine de, kullanışlılığına rağmen, Wattson anlamlı bir kale oluşturmak için çok fazla hazırlık süresi gerektiriyor ve hücum açısından pek bir şey sunmuyor ve bu nedenle çoğu takım için olmazsa olmaz kategoride yer almıyor.

C-Katmanı (C-Tier)

Bu efsaneler kesinlikle bir amaca hizmet edebilir ve takımları doğru durumlarda zafere taşımaya yardımcı olabilir, ancak onları çok daha iyi efsanelerle aynı hizaya getirmek için bazı ciddi güçlendirmeler kullanabilirler. Bu kademede beş efsanemiz var.

Seer

Seer, piyasaya sürüldükten sonra güçlü bir şekilde başladı, ancak bir dizi inek, bu keşif odaklı karakteri dibe yaklaştırdı. Seer'in yakındaki düşmanların kalp atışlarını görme yeteneği, bazı durumlarda onun için faydalı olabilir ve taktiği, iyileşen veya dirilen düşmanları bozmak için kullanılabilir. Ne yazık ki, ultisi çok duruma bağlı ve birçok takım, içinde tespit edilmekten kaçınmak için çömelmeyi veya kürenin merkezinde onu kolayca yok etmeyi biliyor. Halihazırda Bloodhound, Seer'i çoğu oyuncu için değerli bir seçim yapmak için çok daha iyi.

Fuse

Fuse, özellikle ne kadar hızlı şarj olduklarını göz önünde bulundurarak, küme bombalarıyla ciddi şekilde iğrenç bir alan reddi getirebilir. Ne yazık ki, kitinin geri kalanı oldukça sıkıcı, özellikle pasifi, her noktada fazladan bir el bombası taşımasına ve onları daha hızlı ateşlemesine izin veriyor. Nihai performansı, düşmanları bir ateş çemberi içine hapsederek biraz daha iyidir, ancak birçok efsane için kaçmak oldukça kolaydır ve bu nedenle yalnızca ara sıra küçük bir engelden çok daha fazlasını sağlar. Bu misket bombaları kesinlikle can yakıyor, ancak bu efsaneyi çoğu durumda vasat olmaktan kurtarmak için fazla bir şey yapmıyorlar.

Revenant

Revenant, iyi ve kötü fikirlerin karışık bir çantasıdır. Çift hızlı çömelmesi, takımlara gizlice yaklaşmak için mükemmeldir, yapılara sessizce tırmanma yeteneği, bazı harika oyunlar yapmak için kullanılabilir ve taktik yeteneği, düşmanların kendi yeteneklerini kullanmasını engelleyen harika bir sessizliktir. Ne yazık ki, nihai gücü - biraz hasar aldıktan sonra sizi ona ışınlayan bir totem - gerçekten olması gerekenden daha zayıf hissediyor ve düzenli olarak herkese tam olarak nerede olduğunuzu ve biraz uğraştıktan sonra nerede olacağınızı göstermekten biraz daha fazlasını sağlıyor. sana zarar.

Lifeline

Lifeline, mor kalkanlar ve ataşmanlar gibi üst düzey ganimetler ile dolu bir bakım paketi ortaya çıkaran ultisi sayesinde bir zamanlar oyunda en çok aranan karakterlerden biriydi. Bununla birlikte, diğer karakterler masaya çok daha fazlasını getirdikçe, Lifeline çekiciliğinin çoğunu kaybetti. Şifa robotu bir tutamda iyi olabilir ve el değmeden rez'si, siz savaşmaya devam ederken takım arkadaşlarınızı yukarı çekebilir, ancak ikisi de onu bir takım için gerekli bir ek yapmaz.

Mirage

Trickster Mirage'ın bir tuzak gönderip onu kontrol etmesine izin veren eğlenceli bir kiti var ve nihai yeteneği, ona çok kısa bir görünmezlik süresi verirken bu tuzakların çoğunu etrafındaki bir alanda ortaya çıkarıyor. Ancak düşman mangalarını yanıltmak inanılmaz derecede zevkli olsa da, Mirage takımda çok fazla faydadan yoksundur ve aldatıcı uygulamaları hareket kabiliyetindeki eksikliğini tam olarak telafi etmez. Bazı oyuncular, zayıflıklarının üstesinden saf bir beceri ile gelebilir, ancak takımların çoğu, kompozisyonun potansiyelini en üst düzeye çıkarmaktan ziyade, iyi kazanılmış kahkahalar için kullanıldığını görecektir.

Daha fazlası için HipopoTamya.com'u takip etmeyi unutmayın!

Benzer Yazılar

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 12 Ücretsiz Oyun Kazanabilecek

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 1...

Devamını Oku
CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witcher Mobil Oyunlarının Gelecekte Gelebileceğini Söyledi

CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witch...

Devamını Oku
GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın