HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Embracer Sadece Son Altı Ayda 29 Maçı İptal Etti ve 1.400 Kişiyi İşten Çıkardı

Embracer Sadece Son Altı Ayda 29 Maçı İptal Etti ve 1.400 Kişiyi İşten Çıkardı

"En önemli prensibimiz, herhangi bir durumda hissedar değerini daima en üst düzeye çıkarmaktır."

Piyasadaki en büyük video oyunu ve eğlence şirketlerinden biri olan Embracer Group, daha önce duyurulan yeniden yapılanma çabalarının bir parçası olarak son altı ayda habersiz 29 oyunu iptal ettiğini ve yaklaşık 1.400 kişiyi işten çıkardığını doğruladı.

Embracer, VGC'ye göre Temmuz-Aralık döneminde üzerinde çalıştığı oyun projesi sayısının 153'ten 124'e düştüğünü söyledi. Toplam personel sayısı %8 veya 1.387 iş azaldı. Bu kesintiler, dahili stüdyolardaki 871 oyun geliştiricisini, harici stüdyolardaki 264 oyun geliştiriciyi ve geliştirici olmayan olarak oyun projelerinde çalışan 252 dahili personeli içeriyor.

Embracer'ın toplam dahili oyun stüdyosu sayısı Aralık 2023 sonunda 139'dan 132'ye düştü. Embracer şu anda 59'dan bir düşüşle 50 dış stüdyoyla çalıştığını söyledi.

CEO Lars Wingefors, Embracer'ın yeniden yapılandırma planının neredeyse tamamlandığını söyledi ancak hâlâ "devam eden birkaç büyük yapı elden çıkarma sürecinin" olduğu konusunda uyardı.

"Grup çapındaki bir çaba sonucunda şirketlerimiz ve stüdyolarımız, özellikle ekip üyeleriyle yollarını ayırma konusunda zor kararlar almak zorunda kaldı. Toplamda, programın başlangıcından bu yana küresel çalışan sayımızı iş gücünün %8'i kadar azalttık. " dedi Embracer.

Wingefors, halka açık bir şirket olarak Embracer'ın misyonunun, oyunların iptal edilmesi, stüdyoların kapatılması ve personelin işten çıkarılması anlamına gelse bile "herhangi bir durumda hissedar değerini her zaman en üst düzeye çıkarmak" olduğunu söyledi.

Embracer, bu büyük kesintileri kısmen 11. saatte gerçekleşen büyük bir anlaşma nedeniyle yaptı ve bunun daha sonra Suudi Arabistan'ın Savvy Games ile bir anlaşma olduğu ortaya çıktı. Embracer daha önce Suudi Arabistan'dan 1 milyar dolar almıştı ve insanlar Suudi Arabistan'ın insan hakları konusundaki tutumunu eleştirdiğinde bu kararı savunmuştu.

En dikkat çeken hareketlerden bazıları arasında bir Deus Ex oyununun iptal edilmesi ve Saints Row stüdyosu Volition ile TimeSplitters geliştiricisi Free Radical'in kapatılması yer alıyor. Embracer ayrıca diğerlerinin yanı sıra Crystal Dynamics, Gearbox ve Beamdog gibi yan kuruluşlarda da işten çıkarmalar yaptı. Pek çok kişinin hatırlayacağı gibi, Embracer bundan önce büyük bir harcama çılgınlığı yapmıştı ve bu o kadar ki bir tür meme haline gelmişti.

Video oyun endüstrisindeki işten çıkarmalar Embracer ve stüdyolarıyla sınırlı değil; Microsoft, oyun ekibinden 1.900 pozisyonu kesti ve League of Legends geliştiricisi Riot da yüzlerce pozisyonu kesti; bu, 2024'te şu ana kadar oyun kesintilerinin yalnızca az bir kısmını temsil ediyor.

Embracer'ın video oyunu birimi, Ekim-Aralık çeyreğinde kârlıydı; kazanç artışı, Yüzüklerin Efendisi lisans anlaşmalarından beklenenden daha iyi sonuçlara atfedilebilir. Embracer özellikle Magic: The Gathering'in Yüzüklerin Efendisi setini, The Lord of the Rings: Return to Moria video oyununu ve Yüzüklerin Efendisi filmlerinden elde edilen geliri öne sürdü. İleriye baktığımızda, bir sonraki Yüzüklerin Efendisi filmi Rohirrim Savaşı bu Aralık ayında sinemalarda olacak.

Embracer, Yüzüklerin Efendisi haklarını 2023 yılında 395 milyon dolara satın aldı; bu, bazı endüstrilerin satabileceklerine inandığı rakamın çok küçük bir kısmıydı.

Geleceğe bakıldığında Embracer, "önümüzdeki iki yıl içinde gelecek oldukça büyük yeni oyunlardan oluşan kayda değer bir ürün yelpazesine" sahip olduğunu ve şirketin "hızlandırılmış organik büyümeye yönelik stratejik yatırımlar" yaptığını belirtti.

Benzer Yazılar

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızdan Gelen Reklamları Görmeye Başlayacaksınız

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızda...

Devamını Oku
Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Devamını Oku
Battlefield 2042 Tüm Platformlarda Ücretsiz Oldu!

Battlefield 2042 Tüm Platformlarda ...

Devamını Oku
Beynine çip takılan kişinin düşünceleri okundu!

Beynine çip takılan kişinin düşünce...

Devamını Oku
En iyi 10 ücretsiz video derleme programı

En iyi 10 ücretsiz video derleme pr...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın