HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Microsoft Game Pass Servisinde Bazı Değişikliklere Gidiyor

Microsoft Game Pass Servisinde Bazı Değişikliklere Gidiyor

2017 yılı içerisinde Microsoft, artık PC ve Xbox olmak üzere kendi içinde ayrılan Game Pass ile oyuncuların karşısına çıkmıştı. Farklı seçenekler ile abone olabildiğiniz bu servis, kullanıcılara her iki platformda da devasa bir kütüphane sunuyor.

Aydan aya büyüyen kütüphanesi ile her türden oyuncuya hitap eden servis, geçtiğimiz günlerde yirmi beş milyon abone barajını geride bırakmıştı. Bilhassa Activision Blizzard satın alımının tamamlanmasının ardından yükselişin vites arttırılarak devam edeceği Game Pass için Microsoft yeni bir adım daha attı. Bundan böyle aktif olmayan hesapların kapatılacağı duyuruldu.

Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu (Competition and Markets Autority (CMA)) tarafından gerçekleştirilen inceleme sonrasında Microsoft, Game Pass servisinde kullanıcıların aboneliklerini daha kolay iptal etmeleri ve aktif olmayan abonelikler için para alınmasının önüne geçilmesi için değişiklikler yapacağını söyledi.

Değişikliklerin gündeme gelmesinin kaynağı ise CMA’nın Microsoft’un otomatik yenilemeli aboneliklerinin belirli özellikleri ile ilgili endişelerin tespit edildiğine dair yorumu oldu. Bahsi geçen endişeler ise otomatik abonelik yenileme, otomatik yenilemelerin kapatılmasının kolaylaştırılması ve tüketicilerin artık kullanmadıkları eski aboneliklerine farkında olmadan ödemeleri kapsıyor. Bunların sonucu olarak da Amerika menşeli yazılım devi, Game Pass ve Xbox Live servisleriyle ilgili olarak dünya genelindeki abonelikleri kapsayacak değişiklikler yapma yoluna gidecek.

Microsoft Game Pass Servisinde Ne Tür Değişikliklere Gidecek?

Söylenene göre, tüketicilere Xbox üyeliklerini anlamalarına yardımcı olabilmek için daha şeffaf ve belirgin bilgi sunacak. Mesela otomatik yenilemenin kapatılmaması durumunda abonelikler için ücret alınmaya devam edilmesi, otomatik yenilemenin ne zaman yapılacağı ve kazara yenileme yapılması durumunda nasıl para iadesi alabilecekleri gibi.

Microsoft on iki aylık abonelik alan mevcut tüketiciler ile iletişime geçerek, aboneliklerini iptal etme ve oranlı para iadesi alma imkanı da sunacak. Bu tüketicilerin yanı sıra, halen ödeme yapmasına rağmen aboneliklerini kullanmayanlar ile de irtibata geçerek ödeme yapmayı durdurabileceklerini hatırlatacak. Aboneliklerin kullanılmamaya devam edilmesi durumunda ise, şirket tarafından ödeme alma işlemi nihai olarak durdurulacak.

Son olarak Microsoft, gelecekteki fiyat artışları ile ilgili olarak daha anlaşılır haberler verilecek. Eğer daha yüksek ücret ödemeyi istemeyen tüketiciler olursa, otomatik yenilemeyi kapatabilecekler.

Rekabet ve Piyasa Yönetimi Kurumu’ndan Michael Grenfell, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Oyunculara, otomatik yenilemesi olan üyeliklere ve aboneliklere kayıt olurken, bilinçli seçim yapabilmeleri için net ve zamanında bilgi verilmesi lazım. Microsoft’un uygulamalarının adaletini iyileştirmek ve tüketicileri korumak için CMA’ya bu usule uygun taahhütleri vermiş olduğu ve belirli tüketicilere de para iadesi sunacağı dolayısı ile mutluyuz.”

Benzer Yazılar

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızdan Gelen Reklamları Görmeye Başlayacaksınız

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızda...

Devamını Oku
Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Devamını Oku
Battlefield 2042 Tüm Platformlarda Ücretsiz Oldu!

Battlefield 2042 Tüm Platformlarda ...

Devamını Oku
Beynine çip takılan kişinin düşünceleri okundu!

Beynine çip takılan kişinin düşünce...

Devamını Oku
En iyi 10 ücretsiz video derleme programı

En iyi 10 ücretsiz video derleme pr...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın