HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

PlayStation'da Halo, Xbox'ın Uzun Süredir Düşündüğü Bir Şey

PlayStation'da Halo, Xbox'ın Uzun Süredir Düşündüğü Bir Şey

Peter Moore, Halo'nun Xbox'ta 250 milyon dolar kazanması ve diğer cihazlarda bir milyar dolar kazanması durumunda bunun Microsoft'un dikkate alması gerektiğini söylüyor.

Bir işletme olarak Microsoft, mümkün olan en fazla parayı kazanmak ve markasının boyutunu, profilini ve itibarını geliştirmek için neler yapabileceğini düzenli olarak değerlendiriyor ve şirketin tasarladığı fikirlerden biri de Halo'yu PlayStation'a getirmekti.

Eski Xbox yöneticisi Peter Moore, IGN'e Microsoft'un yıllar önce "PlayStation'da Halo hakkında görüşmeler yaptığını" ve Microsoft'un seçeneklerini "sürekli" değerlendirdiğini söyledi. Microsoft, Microsoft yöneticilerinin rekabeti daha iyi anlamak için birkaç gün tatil yaparak geçirdikleri bir "savaş oyunları" senaryosu yaratmak için danışmanlık şirketi McKinsey'i bile işe aldı.

"[PlayStation kurucusu Ken Kutaragi] rolünü oynadım ve bu benim için büyüleyiciydi" dedi. "Bu bizi korkuttu çünkü bunu anlayınca şaşkına döndünüz, yani durun, bunu düşünmemiştim. Bunu bize yapabilirler mi yoksa bu olabilir mi diyorsunuz? Ve bu yüzden sürekli olarak her senaryoyu saçma buluyorsunuz. ya da kulağa ne kadar yıkıcı ya da radikal gelse de. Yapmalısınız, kesinlikle yapmalısınız."

Moore, özellikle Halo için Microsoft'un şu anda rakamları inceliyor olabileceğini ve Halo gibi bir seriyi PlayStation'a getirmenin mali açıdan mantıklı olup olmadığını merak ettiğini söyledi. Moore, kazanılacak potansiyel paranın ötesinde itibar ve marka hususlarının da söz konusu olduğunu söyledi.

"Microsoft şöyle derse, durun, kendi platformlarımızda 250 milyon dolar yapıyoruz, ama daha sonra Halo'yu alırsak, buna üçüncü taraf diyelim, bir milyar yapabiliriz... Bunun hakkında uzun uzun düşünmelisiniz, Sağ?" dedi. "Demek istediğim, gitmen gerekiyor, evet, saklanmalı mı? Bu bir fikri mülkiyet parçası. Bu sadece bir oyundan daha büyük. Peki bundan nasıl yararlanırsın? Bunlar her zaman olan konuşmalar, nasılsın? yapacağımız her şeyde bunu kullanabilecek miyiz?"

Şunları ekledi: "İnişleri ve çıkışları oldu ama bakın, Xbox, Halo olmasaydı Xbox olmazdı. Ama evet, bu konuşmaların gerçekleştiğine eminim. Meyvelerini verirler mi, kim bilir? Ama onlar kesinlikle oluyor, eminim."

Moore, "hardcore" oyun topluluğunun boyutunun küçüldüğünü, dolayısıyla Microsoft'un yeni nesil oyuncuları ve onların ne isteyebileceğini düşünmek isteyebileceğini söyledi.

"Bu hardcore'ların boyutları küçülüyor ve yaşları büyüyor. Gelecek nesillere hitap etmelisiniz, çünkü onlar önümüzdeki 10, 20 yıl boyunca işi yönlendirecekler" dedi.

En azından şimdilik Halo, yalnızca Xbox konsollarında ve PC'de (ve ayrıca bulut aracılığıyla mobil cihazlarda) oynayabileceğiniz bir oyun serisi olarak kalıyor.

Şubat ayında Microsoft, Pentiment, Grounded, Sea of Thieves ve Hi-Fi Rush'ı PlayStation ve Nintendo cihazlarına getirme planlarını duyurdu. Moore, bunun Microsoft'un "tüm bunların nasıl çalıştığını görmek için ayak parmaklarını suya daldırması" anlamına geldiğine inandığını söyledi.

Moore, EA'da on yıl geçirmeden önce orijinal Xbox ve Xbox 360 döneminde Xbox'ta çalıştı. Daha sonra vites değiştirdi ve 2017-2020 yılları arasında Liverpool Futbol Kulübü'nün CEO'su oldu ve ardından Unity'de yönetici olmak üzere ayrıldı. 2023'te ayrıldı ve şu anda 2025'te yarışmaya başlayacak olan Santa Barbara Sky USL League One takımının sahibi.

Benzer Yazılar

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 12 Ücretsiz Oyun Kazanabilecek

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 1...

Devamını Oku
CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witcher Mobil Oyunlarının Gelecekte Gelebileceğini Söyledi

CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witch...

Devamını Oku
GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın