HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

YouTube, Daha Fazla Özellik ve Finansmanla Oyun Desteğini Artırmayı Planlıyor

YouTube, Daha Fazla Özellik ve Finansmanla Oyun Desteğini Artırmayı Planlıyor

YouTube, platformunda oyun içeriğini desteklemek ve benzersiz bir akış varlığına dönüşmek için büyük planlara sahip.

YouTube, oyun içeriğiyle ilgili yeni istatistiklerin yanı sıra, bu pazarı yakın gelecekte platformunda nasıl büyütmeyi amaçladığına dair bir plan açıkladı. Bu yıl, 2021'in sadece ilk yarısında 800 milyardan fazla oyunla ilgili görüntüleme, 90 milyon saatten fazla canlı akış ve 250 milyondan fazla yükleme ile muazzam bir büyüme gördü.

YouTube'un küresel oyun başkanı Ryan Wyatt'a göre, akış platformunun genişleme planı, DrLupo ve TimTheTatman gibi daha fazla içerik oluşturucuya yatırım yapmayı, Minecraft Championships Pride 2021 gibi etkinlikler aracılığıyla e-spor desteğini sürdürmeyi ve kısa reklamları tanıtmaya devam etmeyi içerecek.

YouTube ayrıca, izleyicilerin canlı içeriği keşfetmesine, daha fazla para kazanma seçeneği eklemesine, mevcut sohbet seçeneklerini genişletmesine ve izleyicileri diğer akışlara gönderecek Oyun için Canlı Yönlendirme özelliğini geliştirmeye devam etmesine yardımcı olacak yeni araçlar oluşturma üzerinde çalışmayı planlıyor.

Wyatt bir blog yazısında, "YouTube Gaming, içerik oluşturucuların önümüzdeki 5 yıl içinde oyun geliştiricileri için her zamankinden daha önemli olacağının farkında" dedi. "Artık, içerik oluşturuculara lansman sırasında pazarlama desteği istediklerinde oyun getirmekle ilgili değil. Yaratıcı yönü, işlevselliği ve biçimleri etkileyen gerçek ortaklar olarak orada olacaklar."

YouTube, bu alandaki en büyük rakibi olarak oyun topluluğunu büyütmek için birinci sınıf bir konumda, Twitch, kendi başına çeşitli zorluklarla karşı karşıya. Platform, daha önce bahsedilen DrLupo ve TimTheTatman gemiye atlayıp YouTube'a katılırken, topluluğunun Twitch topluluğundan daha proaktif olmaları için çok teşvik ettikten sonra, kullanıcıların "Nefret baskınlarıyla" mücadele etmelerine yardımcı olmak için daha fazla araç ekledi.

YouTube'un bu alandaki diğer rakibi Facebook olacak ve bu şirket bu hafta kendi Metaverse'ini geliştirmek için 10 milyar dolar harcamayı planladığını duyurdu. Konsept üzerinde çalışan binlerce insanla, Facebook'un ana grubu kendisini Meta olarak yeniden adlandırdı ve kendisini bir sosyal medya şirketinden daha fazlası olarak tanıtmak için çalışmaya başlayacak.

Benzer Yazılar

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 12 Ücretsiz Oyun Kazanabilecek

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 1...

Devamını Oku
CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witcher Mobil Oyunlarının Gelecekte Gelebileceğini Söyledi

CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witch...

Devamını Oku
GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın