HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

En İyi Nintendo Switch Online Oyunları

En İyi Nintendo Switch Online Oyunları

Nintendo Switch Online'ın en iyi avantajlarından biri, Switch'te düzinelerce klasik Nintendo oyunu oynama yeteneğidir. Yazma sırasında, Nintendo Switch Online (NSO) hizmetinde (aylık 4$, 8/3 aylık, 20$/yıl) 100'den fazla SNES ve NES oyunu ve ek bir Nintendo 64 oyunu ve Sega Genesis partisi var. NSO Expansion Pass'teki oyunlar (30$/yıl), daha fazlası da yolda. Hizmet ayrıca mevcut tüm oyunlar için isteğe bağlı kaydetme durumları, NES, SNES ve Genesis için oyununuzu geri sarma ve bazı oyunların sizi oyun sonu istatistikleri ve teçhizatıyla başlatan benzersiz sürümleri gibi yararlı özellikler içerir, böylece her birini uçurabilirsiniz!

135'ten fazla retro oyundan oluşan (ve artmaya devam eden) bir koleksiyon, ayrıştırılacak çok şey olduğu anlamına gelir. Dahil edilen oyunların çoğu şimdiye kadarki en iyi oyunlar arasında olsa da, karışımda bazı karışıklıklar da var. Bu oyunlardan hangisinin zaman ayırmaya değer olduğunu merak edenler için, hizmetin mevcut dört konsol kitaplığında hizmette en iyisini temsil ettiğini düşündüğümüz bir sürü oyun seçtik.

Bununla birlikte, favorinizin listelenmemiş olması, onun değersiz olduğunu düşündüğümüz anlamına gelmez. NSO'da o kadar çok harika retro oyun var ki, listeleyecek yerimiz yok. Bu yüzden Nintendo'nun (ve şimdi Sega'nın) eski kataloğuna aşina olmayan herkes için bunu bir başlangıç ​​noktası olarak düşünün.

Kirby’s Adventure

Kirby's Adventure, sevimli pembe puf topunun ev konsolundaki ilk oyunu ve Game Boy'daki 1992'deki Kirby's Dream Land'in devamı. Aynı zamanda Kirby'nin artık ikonik yeteneklerinin çoğunu tanıtan oyundur. Diğer 2D aksiyon platformlarında olduğu gibi, Kirby koşar ve engellerin üzerinden atlar ve kötülere botu verir, ancak aynı zamanda tehlikeyi aşmak için kendini şişirebilir veya düşmanları soluyabilir ve düşmanlara zarar verebilecek ve nesneleri yok edebilecek yıldız şeklindeki mermiler olarak tükürebilir. . Ayrıca, oyunun 41 seviyesinin her birinde yeni yollar ve sırlar açan belirli öğeleri ve düşmanları emerek özel yetenekler kazanabilir.

The Legend of Zelda

Zelda 1, hikayesinde ve oynanışında, gizli bir dünya, üstesinden gelinmesi gereken çok sayıda zindan ve patron ve yeni yeteneklerin kilidini açan bir dizi öğe gibi tanınabilir unsurlar içeriyor. Bununla birlikte, devam filmlerinin çoğundan farklı olarak, Zelda 1'in çoğu herhangi bir sırayla ele alınabilir. Ve oyunu yendikten sonra, tamamen yeni bir deneyim için zindanların ve hazinelerin yerlerini yeniden karıştıran bir “İkinci Görev” modunun kilidini açarsınız. Serinin sonraki girişlerine kıyasla orijinal macerada çok az el ele tutuşma olduğu konusunda uyarılırsınız. Güçlü düşmanlara veya aşılmaz engellere çok erken rastlamak sinir bozucu olabilir, ancak oyuncular istedikleri gibi keşfetmekte özgürdür ve neredeyse her ekranda keşfedecek bir şey vardır, bu da ilerlemenizi daha gerçek hissettirir.

Punchout!!

Bugün oyunlarda etkisi hala belirgin olan NES oyunlarından bahsetmişken, NSO'da oynamanız gereken bir sonraki NES oyunu Punchout. Bu 1v1 proto-dövüş oyunu, ritim ve bulmaca oyunları unsurlarına sahiptir ve Street Fighter ve genel olarak dövüş oyunlarından Dark Souls ve Monster Hunter gibi kasıtlı dövüş içeren aksiyon oyunlarına kadar her şeye ilham vermiştir. Yok gerçekten.

Punchout tamamen zamanlama ve sabırla ilgilidir. Oyunun kadrosundaki her rakibin benzersiz bir dövüş stili ve eşleşecek benzersiz bir kişiliği vardır. Rakibiniz, uygun karşı hamle veya kaçınma ile yanıt verebilmeniz için, ezberlemeniz gereken küçük açıklamalarla hareketlerini telgraf edecektir. Bazı animasyonlar hızlı ve fark edilmesi zor olduğundan ve fırsat pencereniz kısa olduğundan zamanlama da önemlidir. Punchout, ustalaşması zor bir oyundur (ve bazı karakterleri ne yazık ki modası geçmiş klişelerdir), ancak benzersiz oyun bugün hala deneyimlenmeye değer - ve hey, daha kolay bir oyun için her zaman NSO'nun yerleşik geri sarma özelliğini kullanabilirsiniz.

Super Mario Bros.

Super Mario Bros. NES'teki ilk Mario oyunu değildi, ancak Nintendo'nun bıyıklı tesisatçısının ilk tam 2D ​​platform macerasıydı.

Super Mario Bros'u hiç oynamamış olsanız bile, muhtemelen ne bekleyeceğinizi biliyorsunuzdur: Kötü kaplumbağa King Bowser, Princess Peach'i kaçırdı ve Mario'nun sola koşarak ve bir şeylerin üzerine atlayarak onu kurtarması gerekiyor. Tesisatçı kendisini daha büyük ve daha güçlü yapan mantarları tüketebilir, ateş topları atmak için ateş çiçekleri kullanabilir veya onu geçici olarak yenilmez yapan yıldızları toplayabilir. Super Mario Bros. bugün hala ayakta, ancak platformunuzda biraz daha çeşitlilik istiyorsanız.

Super Mario Bros. 3

NSO'nun NES koleksiyonunda sadece bir oyun oynayacaksanız bu Super Mario Bros. 3 olmalı.

Super Mario Bros. 3, NES'teki tartışmasız en iyi oyundur ve hala şimdiye kadar yapılmış en iyi 2D platform oyunlarından biridir. Önceki tüm Mario oyunlarını ve açıkçası ondan sonra gelen oyunların çoğunu gölgede bırakıyor. Ayrıca Tanooki Suit ve Super Leaf güçlendirmeleri, seviyeleri belirli temalarla “dünyalara” ayırma ve Koopalings gibi karakterler gibi serinin hala bilinen birçok unsuru rafine etmesi ve sağlamlaştırması da dikkate değer. Ayrıca oyunun son aşamasında başlayan ve oyuncuların ekstra yardım için sekiz farklı güçlendirme kutusundan birini seçmesine izin veren bir SP versiyonu da var.

Donkey Kong Country 2: Diddy’s Kong Quest

Donkey Kong Country 2, ilk Donkey Kong Country'de tanıtılan temel oyun fikirlerini geliştirdi ve orijinalinden daha iyi bir oyun için benzersiz öğeler ekledi.

Orijinalinde olduğu gibi, oyuncular çeşitli tropik topraklarda belirlenen tehlikeli seviyeleri keşfeden iki karakterden oluşan bir etiket ekibini kontrol ediyor, ancak bu sefer itibari Donkey Kong olarak oynamayacaksınız. Bunun yerine Donkey Kong Country 2, dizide Diddy Kong'a başrolü veren ilk oyun – ama yalnız değil. Diddy'nin arkadaşı Dixie Kong, Donkey Kong'u serinin kötü adamı King K. Rool'un pençelerinden kurtarmak için ona katılıyor. Tüm oyunu tek başınıza veya bir partnerle oynayabilirsiniz ve bu büyüleyici 2D platform oyununa bol miktarda tekrar değeri ekleyen, keşfedilecek tonlarca gizli eşya ve bonus seviyesi vardır.

The Legend of Zelda: A Link to the Past

Zelda oyunu, oyuncular, Ganon'u yenmek ve Prenses Zelda'yı kurtarmak için Hyrule'deki macerasında kahraman Link'i kontrol etti. Bununla birlikte, A Link to the Past, ilk Zelda'dan daha rehberli ve hikaye odaklıdır, Zelda II'nin denediği RPG mekaniğini terk eder ve düşmanla dolu eldivenlerden zindanları benzersiz temalara sahip bulmaca dolu labirentlere alarak iyi bir sonuçla sonuçlanır. tempolu macera.

Daha fazlası için HipopoTamya.com'u takip etmeyi unutmayın!

Benzer Yazılar

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 12 Ücretsiz Oyun Kazanabilecek

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 1...

Devamını Oku
CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witcher Mobil Oyunlarının Gelecekte Gelebileceğini Söyledi

CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witch...

Devamını Oku
GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın