HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

Üretimin gerilediği söyleniyor.

Kotaku'nun raporuna göre şimdiye kadarki en çok beklenen oyunlardan biri olan Grand Theft Auto VI, potansiyel olarak 2026'ya kayabilir. Site, Rockstar Games'in şu anda oyunu "2025'in başlarında" piyasaya sürmeyi planladığını bildirdi. Ancak site, oyunun 2025'in sonlarına veya 2026'ya kaymasının "gittikçe daha muhtemel hale geldiğini" bildirdi.

Kotaku, bunun "üretimin geride kaldığı bildirildiğinden" gerçekleştiğini söyledi.

Site ayrıca Rockstar yönetiminin, GTA VI'nın resmi tarihinin 2025'te çıkması konusunda "gergin" hissettiğini ve şirketin, personelin oyunu bitirmek için haftada beş gün ofise dönmesini zorunlu kılmasının nedeninin de bu olduğunu bildirdi. Rockstar ayrıca insanları ofise geri getirmenin üretkenliği artırmaya ve sızıntıları azaltmaya yardımcı olacağını söyledi. İsimsiz Rockstar çalışanları Aftermath'e güvenlik endişelerinin önemli olduğunu söyledi. Bir personel, "Saldırganların sistemlerimize girmesini zorlaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız" dedi.

Ancak bazılarının düşündüğü gibi göreve dönüşü zorunlu kılmak, üretkenlik açısından amaçlananın tam tersi bir etkiye sahip olabilir. Aftermath'e konuşan bir kaynak, politikanın Nisan ayında yürürlüğe girmesiyle çalışanların Slack mesajlarına ve e-postalarına iş yeri dışında yanıt veremeyeceğini söyledi. Kaynak, Rockstar'ın bir bakıma uzak bir stüdyo olduğunu söyledi çünkü GTA VI gibi büyük bir oyun, Rockstar'ın dünya çapındaki stüdyolarında kıtalararası olarak geliştiriliyor.

Bir Rockstar çalışanı, "Beş gün ofiste çalıştığımız önceki projemiz [Red Dead Redemption 2]'ye bakarsak, diğer tüm stüdyolarla hâlâ uzaktan çalışıyoruz" dedi. "Yani ofiste olsanız da olmasanız da, hâlâ uzaktan çalışıyordunuz. ... Pek çok farklı ekipte çok sayıda insanla çalışıyorsunuz. Bunların büyük bir çoğunluğu çalıştığınız yerde olmayacak."

Kotaku raporu, GTA VI'nın 2025 Sonbaharında piyasaya sürülmesinin artık "daha makul ve uygulanabilir" göründüğünü söyledi. Site, 2026'ya olası bir geçişle ilgili olarak bunun bir "geri dönüş planı" veya "acil durum" ihtimali olacağını söyledi.

Bir oyunun gelişiminin son aşamaları genellikle temel deneyimin tamamlandığı ve ekibin diğer şeylerin yanı sıra iyileştirmeler ve cilalama üzerinde çalıştığı zamandır. Geliştiriciler bunun oyunun geliştirilmesinde çok önemli bir unsur olduğunu ve düzgün bir şekilde yürütülmesinin zaman aldığını söylüyor.

GameSpot daha fazla bilgi almak amacıyla Rockstar Games ile iletişime geçti.

Tarih, GTA VI'nın erteleneceğini gösteriyor. Sonuçta, Rockstar Games'in son 10 yıldaki neredeyse her sürümü, başlangıçta duyurulan tarih veya pencerenin ötesinde ertelendi.

Rockstar'ın ana şirketinin başkanı Strauss Zelnick, Rockstar'ın GTA VI ile "mükemmelliği" hedeflediğini ve bu sürecin zaman alabileceğini söyledi. "Yaratıcı bir şekilde optimize ettiğimizi hissettiğimizde, yayınlamanın zamanı gelmiştir" dedi. "Bir şeyi pazara sunmak ile mükemmelliği yaratmak arasında potansiyel olarak doğal bir gerilim var. Ancak bu şirket mükemmellik tarafında hata yapıyor."

GTA V'in 195 milyondan fazla kopya satması ve yalnızca birim satışlara dayalı olarak tüm zamanların ticari açıdan en başarılı video oyunlarından biri olması nedeniyle GTA VI'nın doldurulması gereken çok büyük bir boşluk var elbette. Bu, GTA V'in mikroişlemlerinden anlatılmamış servetler elde eden çok oyunculu modu GTA Online hakkında hiçbir şey söylemiyor. GTA VI çıktığında GTA Online için planın ne olduğu veya GTA VI'nın ne tür bir çevrimiçi moda sahip olabileceği henüz bilinmiyor.

Benzer Yazılar

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 12 Ücretsiz Oyun Kazanabilecek

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 1...

Devamını Oku
CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witcher Mobil Oyunlarının Gelecekte Gelebileceğini Söyledi

CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witch...

Devamını Oku
GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın