HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Intel, "Dünyanın En İyi Oyun İşlemcisi" Olarak Adlandırılan 12. Nesil CPU'ları Açıkladı

Intel, "Dünyanın En İyi Oyun İşlemcisi" Olarak Adlandırılan 12. Nesil CPU'ları Açıkladı

Intel'in Alder Lake kod adlı 12. nesil CPU'ları nihayet ortaya çıktı ve onlarla birlikte şirketin 2015'ten bu yana 14nm masaüstü yongalarından ilk çıkışı oldu. Bu, AMD'nin pazardaki hakimiyetinin ardından yakından takip edilen bir değişiklik oldu ve Görünüşe göre Intel sonunda savaşmaya hazır olabilir.

Alder Lake, ARM işlemcilere ve daha yakın zamanda Apple'ın inanılmaz güçlü M1 yongalarına olan yaklaşımına benzer bir yol izleyerek, yakın bellekte Intel'in CPU yaklaşımındaki en büyük değişikliklerden birini temsil ediyor. Amiral gemisi Alder Lake yongası Core I9-12900K, ilk bakışta kafa karıştırıcı olabilecek 16 çekirdek ve 24 iş parçacığı ile birlikte geliyor. Tutarsızlık, hem Performans hem de Verimlilik çekirdeklerine sahip Alder Lake ile mimarideki bir bölünmeden kaynaklanmaktadır.

Apple'ın M1'i gibi, Alder Lake yongaları, daha az yoğun görevleri yürütmek ve güç tüketimini azaltmak için verimlilik çekirdeği kümelerini kullanırken, işlemeye aç görevleri birincil ve daha güçlü performans çekirdeklerine devredebilir. Bu, Intel'in en hızlı yongasını 5.2GHz Boost Clock ile derecelendirerek, böylece "dünyanın en iyi oyun işlemcisi" adını kazanmasıyla, performans çekirdeklerinin gerektiğinde saat hızını önemli ölçüde artırmasını sağlar.

Bu aynı zamanda Intel'in güç tüketimini biraz farklı raporladığı anlamına geliyor. Temel Core i5'ten yığılmış Core i9'a kadar tüm Alder Lake yongaları yelpazesinde, tüm işlemciler 125W'lık bir temel TDP'ye sahip olacak. Intel, çipleri sabit ve tutarlı bir saat hızı olarak çalıştırmak için gerekli olduğunu söylüyor ve çipler, her bir çekirdeğin hızını dinamik olarak artırdıklarında çeşitli Maksimum Turbo Güç rakamlarına sahip. Üç yeni çipin her birinin "K" çeşitleri burada da devreye giriyor, bu daha pahalı versiyonlar, oldukça kullanışlı olan tüm çekirdeklerde her zaman belirli bir yükseltme saat hızını sürdürebilen temel güçlendirme profilleri sunuyor.

Alder Lake, DDR5 RAM ve PCIe Gen5 gibi geleceğin bilgisayar donanımları için de destek sunuyor. Intel işlemcilerin son on yılı boyunca artan boyutları göz önüne alındığında, CPU'lar için de yeni bir yonga seti gerekiyor. Yeni Z690 anakartlar, önümüzdeki hafta Intel'in 4 Kasım'da üç yeni yongasını piyasaya sürdüğü Alder Lake ile birlikte gelecek.

Fiyatlar amiral gemisi Core i9-12900K (16 Çekirdek, 8 Performans Çekirdeği, 8 Verimlilik Çekirdeği, 24 İş Parçacığı) 589 dolardan, Core i7-12700K (12 Çekirdek, 8 Performans Çekirdeği, 4 Verimlilik Çekirdeği, 20 İş Parçacığı) için 409 dolardan başlıyor. ve Core i5-12600K (10 Çekirdek, 6 Performans Çekirdeği, 4 Verimlilik Çekirdeği, 16 İş Parçacığı) için 289 dolar. Her çip ayrıca, çalışan bir ayrılmış GPU'nuz olmadan asla olmayacağınızdan eminseniz, Intel Integrated Graphics bölümünü hafif bir indirimle kaldıran bir "KF" varyasyonunda gelir.

Benzer Yazılar

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızdan Gelen Reklamları Görmeye Başlayacaksınız

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızda...

Devamını Oku
Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Devamını Oku
Battlefield 2042 Tüm Platformlarda Ücretsiz Oldu!

Battlefield 2042 Tüm Platformlarda ...

Devamını Oku
Beynine çip takılan kişinin düşünceleri okundu!

Beynine çip takılan kişinin düşünce...

Devamını Oku
En iyi 10 ücretsiz video derleme programı

En iyi 10 ücretsiz video derleme pr...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın