HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Riot Games siber saldırı altında! Yamalar etkilenebilir

Riot Games siber saldırı altında! Yamalar etkilenebilir

Twitter üzerinden açıklama yapan Riot Games, geçtiğimiz hafta siber saldırıya uğradıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yaklaşık 46 çalışanını işten çıkaran Riot Games, ülkemizde de aktif durumda faaliyet gösteriyor. Şimdi ise şirket, Valorant ve League of Legends oyuncularını üzebilecek bir haber ile gündeme geldi. Öyle ki, şirketin bu hafta başında yaşadığı güvenlik ihlali nedeniyle yeni yamalar ertelenebilir. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.

RIOT GAMES SİBER SALDIRIYA UĞRADI

Bir tweet ile bu durumu paylaşan Riot Games, bu haftanın başında bir siber saldırıya uğradıklarını ve güvenlik sistemlerinin bir süreliğine ellerinden alındıklarını açıkladı. Şirket, Herhangi bir oyuncunun verilerinin ve kişisel bilgilerinin ele geçirildiği yönünde bir belirti bulamadıklarını söyledi. Stüdyo, ellerine geçen bilgileri anında paylaşma sözü de verdi.

RIOT GAMES SİBER SALDIRIYA UĞRADI

YAMALAR ETKİLENEBİLİR

Ayrıca şirket, popüler League of Legends oyununun yaklaşan yamasının ertelenebileceğini söyledi. Geçen hafta bu yamayı 25 Ocak'ta yayınlama kararı veren şirket, etkilenme ihtimali bulunan Ahri sanat çalışmasını Şubat ayındaki güncellemeye erteleyebilir. Riot's League Studio'nun başkanı Andrei van Roon, "13,2'de olabilecek hiçbir şey iptal olmayacak. Düzeltilemeyecek şeyler ise (sanat çalışmaları gibi) bir sonraki güncellemeye ertelenecek." ifadelerini kullandı.

Riot Games'in tam açıklaması ise şu şekilde:

"Bu haftanın başlarında, geliştirme ortamımızdaki sistemlerin güvenliği bir siber saldırıyla ele geçirildi. Şu anda tüm yanıtlara sahip değiliz, ancak erken iletişim kurmak ve oyuncu verilerinin veya kişisel bilgilerin ele geçirildiğine dair herhangi bir belirti olmadığını size bildirmek istedik. Maalesef bu durum, içerik yayınlama yeteneğimizi geçici olarak etkiledi. Ekiplerimiz bu durumu düzeltmek için çok sıkı çalışıyor. Bu durumun birden fazla oyundaki yaklaşan yama tempomuzu etkilemesini bekliyoruz."

 

Benzer Yazılar

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Stardew Valley Oyuncuları Yakında Biraz Mayonez Alabilecekler

Stardew Valley Oyuncuları Yakında B...

Devamını Oku
Helldivers 2 Topluluk Etkinliğinde Galaxy'de Büyük, Kalıcı Değişiklikler Görülebilir

Helldivers 2 Topluluk Etkinliğinde ...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın