HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Sony, Bungie'yi 3.6 Milyar Dolara Satın Aldı

Sony, Bungie'yi 3.6 Milyar Dolara Satın Aldı

Video oyun endüstrisi büyük anlaşmalarla sarsılmaya devam ediyor. Sony, Halo yaratıcısı ve Destiny geliştiricisi Bungie'yi 3,6 milyar dolar değerinde bir anlaşmayla satın alıyor. Bungie'yi Sony Interactive Entertainment'ın "bağımsız bir yan kuruluşu" haline getirecek olan anlaşmayı ilk bildiren GI.biz oldu. Sony, bir basın açıklamasıyla anlaşmayı ve değerlemeyi resmi olarak doğrularken, Destiny'nin gelecekte birden fazla platformda nasıl yayınlanacağı gibi daha fazla ayrıntı ortaya çıktı.

PlayStation patronu Hermen Hulst anlaşma hakkında "Bungie'yi PlayStation ailesine davet etmekten kesinlikle heyecan duyuyorum!" dedi. Hulst şunları ekledi: "Bungie, oynaması çok eğlenceli olan olağanüstü teknolojiye sahip topluluk odaklı oyunlar yaratıyor ve PlayStation Studios'taki herkesin birlikte paylaşabileceklerimiz ve öğrenebileceklerimiz konusunda heyecan duyacağını biliyorum."

GI.biz'in bildirdiğine göre Bungie, gelecekte çok platformlu oyunlar yayınlamaya devam edecek ve şirket, "kendi kendine yayınlama ve oynamayı seçtikleri her yerde oyunculara ulaşma" seçeneğine sahip olacak. SIE başkanı ve CEO'su Jim Ryan, "Destiny serisinin başlangıcından bu yana Bungie ile güçlü bir ortaklığımız var ve stüdyoyu resmi olarak PlayStation ailesine davet etmekten daha fazla heyecan duyamazdım" dedi. Ryan, Bungie'yi satın almanın Sony'ye "çok daha geniş bir kitleye" erişim sağladığını söylemeye devam etti. "Bungie topluluğunun stüdyo için ne kadar hayati olduğunu anlıyoruz ve bağımsız kaldıkları ve büyümeye devam ettikleri için onları desteklemeyi dört gözle bekliyoruz. Bungie gibi topluluğumuz da PlayStation'ın DNA'sının çekirdeğini oluşturuyor ve oyunculara ve oyun için en iyi yeri inşa etmeye olan ortak tutkumuz. oyun şimdi daha da gelişecek," dedi Ryan. Bungie patronu Pete Parsons anlaşma hakkında şunları söyledi: "Hem Bungie hem de SIE, oyun dünyalarının IP'mizin dönüşeceği şeyin yalnızca başlangıcı olduğuna inanıyor." "Orijinal evrenlerimizin muazzam bir potansiyeli var ve SIE'nin desteğiyle, Bungie'yi yaratıcı vizyonumuzu sunmaya adamış küresel bir multimedya eğlence şirketi olmaya iteceğiz." Bungie, Sony'nin "bizi her koşulda koşulsuz olarak destekleyen" bir ortak olduğundan bahseden Parsons'ın web sitesinde satın alma hakkında bir açıklama yayınladı.

Parsons ayrıca Bungie'nin oyunların ötesine nasıl genişlemek ve "küresel bir multimedya eğlence şirketi" olmak istediğinden bahsetti, ancak Bungie oyun dışı herhangi bir proje açıklamadı. Parsons ayrıca Bungie'nin Sony tarafından satın alındıktan sonra yaratıcı özgürlüğe ve kendi geleceğini planlama yeteneğine sahip olmaya devam edeceğini vurguladı. Parsons, "Oyunlarımızı bağımsız olarak yayınlamaya ve yaratıcı bir şekilde geliştirmeye devam edeceğiz. Tek bir birleşik Bungie topluluğunu yönetmeye devam edeceğiz. Oyunlarımız, topluluğumuzun olduğu yerde, oynamayı seçtikleri her yerde olmaya devam edecek." Açıklamanın tamamı aşağıdadır. Merkezi Bellevue, Washington'da bulunan Bungie, Halo serisini de yarattı ve yaklaşık 900 çalışanı ile dünyanın en büyük oyun geliştiricilerinden biri haline geldi. Bu satın almanın duyurusu, Sony'nin rakibi Microsoft'un Activision Blizzard'ı tüm zamanların en zengin video oyunu anlaşmasıyla 68.7 milyar dolardan satın alma niyetini açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Bungie, ayrılıp bağımsız hale gelmeden önce bir noktada Microsoft'a aitti. Bungie, Destiny serisi için Activision ile bir yayın anlaşması yaptı, ancak daha sonra şirketten ayrıldı ve seriyi kendi başına yayınlamayı seçti - bu yaklaşım Sony altında devam edecek. Bungie ayrıca, hayranların anlaşma ve bunun Destiny ve Bungie'nin gelecekteki oyunları için ne anlama geldiğiyle ilgili önemli sorularına değinen bir SSS yayınladı. Destiny, PlayStation'a özel bir seri olmayacak ve Bungie'nin gelecekteki oyunları Sony'nin konsoluna özel olmayacak. Bungie, "Yarattığımız dünyaların insanların oyun oynadığı her yere yayılmasını istiyoruz. Kendimizi yayınlamaya, yaratıcı olarak bağımsız olmaya devam edeceğiz ve tek bir birleşik Bungie topluluğunu yönetmeye devam edeceğiz." dedi. Destiny'nin büyük bir hayranı olan Xbox patronu Phil Spencer, Sony'nin Bungie'yi satın almasına tepki gösterdi. Twitter'da, "Yetenekli ekipleri tebrik ederim, yaratıcılığınızın harika bir kanıtı. Stüdyo ekibinize yetenekli bir ekip eklediğiniz için de tebrikler."

Sony'nin Satın Alımına İlişkin Bungie Açıklaması "Oyunların sınırsız bir potansiyele sahip olduğuna ve eğlencede değerli bir şey yapmak için vizyonumuza, stüdyomuza ve insanlar için gerçekten önemli olan unutulmaz dünyalar inşa eden inanılmaz güvenilir yaratıcılar ekibimize büyük bahse girmemiz gerektiğine inanıyoruz.​ SIE'de, bizi olduğumuz her şeyde koşulsuz olarak destekleyen ve Bungie'nin kalbinde atan yaratıcı bağımsızlığı korurken nesiller boyu eğlence yaratma vizyonumuzu hızlandırmak isteyen bir ortak bulduk. Bizim gibi SIE de oyun dünyalarının IP'lerimizin olabileceklerinin yalnızca başlangıcı olduğuna inanıyor. Birlikte, dünyanın dört bir yanındaki dostları, nesiller boyu aileleri ve birden fazla platform ve eğlence ortamındaki hayranları birleştiren ikonik franchise'lar yaratma ve geliştirme hayalini paylaşıyoruz. Bugün, Bungie küresel bir multi-medya eğlence şirketi olma yolculuğumuza başlıyor.​

Benzer Yazılar

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 12 Ücretsiz Oyun Kazanabilecek

Amazon Prime Üyeleri Nisan Ayında 1...

Devamını Oku
CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witcher Mobil Oyunlarının Gelecekte Gelebileceğini Söyledi

CD Projekt, Cyberpunk 2077 ve Witch...

Devamını Oku
GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın