HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Tüm Zamanların En İyi 15 Xbox 360 Oyunu

Tüm Zamanların En İyi 15 Xbox 360 Oyunu

Xbox 360, birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi oyun konsollarından biri olarak sevgiyle hatırlanıyor ve aralarından seçim yapabileceğiniz geniş bir mükemmel oyun kütüphanesine sahip. Gerçekten de konsol 2.000'den fazla oyunu karşıladı ve hepsi mükemmel olmasa da çoğu mükemmeldi. Xbox 360'ın görkemli günlerine bakıyoruz ve Microsoft'un ürettiği ikinci Xbox'tan en iyi 15 Xbox 360 oyununu alfabetik sırayla listeliyoruz.

Aşağıda listelenen oyunların çoğu bugün hala Xbox One ve Xbox Series X'te oynanabilir durumda ve hatta bazıları güncellenmiş görseller ve mekaniklerle yeniden düzenlendi. Daha modern Xbox önerileri için en iyi Xbox Series X oyunlarına ve en iyi Xbox One oyunlarına göz atın!

Batman: Arkham Asylum



2009'un Batman: Arkham Asylum, Batman oyunları için bir dönüm noktasıydı ve bugün gelmiş geçmiş en iyi çizgi roman oyunlarından biri olarak kabul ediliyor. İngiliz stüdyo Rocksteady tarafından ilk oyunlarından biri olarak geliştirilen Arkham Asylum, Batman gazisi Paul Din tarafından yazılan mükemmel hikayesi ve Kevin Conry (Batman), Mark Hamill (Joker) ve Arleen Sorkin'in (Harley) performanslarıyla seviliyor. Quinn). Oyuncuların tatmin edici, ödüllendirici, güçlü ve adil hissettiren serbest akışlı bir sistemde saldırıları birbirine zincirleyebildiği oyunun dövüşü de en çok övülen unsurlarından biriydi. Oyunun birden fazla devam filmi ve daha geniş bir çizgi roman oyunları evreni üretmesi şaşırtıcı değil. Bugün göz atmak isterseniz, Batman Arkham Collection, Rocksteady'nin Batman oyunlarının üçünü de içerir ve Xbox One ve Series X'te oynanabilir.



BioShock



BioShock, tüm zamanların en iyi oyunları listelerinde sıklıkla anılır. Ken Levine tarafından yazılan ve yönetilen BioShock, Rapture'ın sualtı dünyasında geçen bir dönem hikayesini anlatıyor. Hikaye, Ayn Rand ve George Orwell'in temalarını çağrıştırdı ve sürükleyici hikayesi ve büyük sürprizleri dışında, Big Dadies ve Little Sisters'ı doğurmak için unutulmaz. Oyun, stilini ve tonunu gerçekten çiviledi, bu da onu gerçekten eşsiz bir deneyim haline getirdi. BioShock serisinin tamamını, BioShock: The Collection for Xbox One (X Serisi'nde oynanabilir) satın alarak oynayabilirsiniz.



Call of Duty 4: Modern Warfare



Şimdiye kadarki en etkili ve en iyi Call of Duty oyunlarından biri olarak hatırlanan Call of Duty 4: Modern Warfare, birçok harika oyunun piyasaya sürüldüğü inanılmaz 2007'nin bir parçasıydı. Infinity Ward tarafından geliştirilen Modern Warfare, Call of Duty serisini tarihi bir ortamdan modern zamanlara taşıdı. Dünyayı dolaşan hikaye, oyuncuları birçok farklı çatışma bölgesine götürdü ve şimdiye kadarki en unutulmaz Call of Duty görevlerinden birine hizmet etti: All Ghillied Up. Çok oyunculu mod aynı zamanda gerçek bir gösteri durdurucuydu ve formülü, öldürme serileri, özel teçhizatlar ve yeni silahlara ve teçhizata yönelik XP kazanma yeteneği gibi artık yaygın olan çok oyunculu öğelerin uzun bir listesi ile ilerletiyordu. Modern Warfare'in yeniden düzenlenmiş bir sürümü birkaç yıl önce yayınlandı, bu nedenle Xbox One ve Series X'te oynanabilir.



Dark Souls



Software'in halefinden Demon's Souls'a kadar, Dark Souls 2011'de piyasaya sürüldü ve bugün hayranlar tarafından sevilmeye devam eden kaçak bir başarıydı. Oyunu muhteşem ve korkutucu dünyası ve her saldırıyı güçlü ve hassas hissettiren mükemmel savaş mekaniği için övdük. Dark Souls ayrıca yeteneklerinizi ve kararlılığınızı test eden çok farklı patronları ile hatırlanırken, oyunun oyuncuların işbirliği yapmasına ve rekabet etmesine izin veren yeni çevrimiçi öğesi gelecekteki oyunlarda bir fikstür haline geldi. Seri yıllar boyunca popülerliğini korudu ve From Software şimdi 2022'de Elden Ring ile bir kez daha yenilik yapıyor. Dark Souls'un yeniden düzenlenmiş sürümünü Xbox One ve Series X'te oynayabilirsiniz.



Dishonored



Deathloop'tan çok önce Arkane, Dishonored ile adını duyurdu. 2012'de Xbox 360 konsol döngüsünün sonunda piyasaya sürülen Dishonored, o zamanlar ortamını hayata geçirmeye yardımcı olan kusursuz ve çarpıcı tasarımıyla övüldü. Mükemmel seslendirme performansına ve oyuncuları yaratıcılık ve stille oynamaya teşvik eden geniş yetenek paketine destek verdik. Dishonored'da Susan Sarandon, Michael Madsen, Lena Headey, Chloe Grace Moretz, Carrie Fisher ve Brad Dourif gibi ünlü bir seslendirme kadrosu yer aldı.



The Elder Scrolls V: Skyrim



Bethesda Game Studios'un açık dünya RPG'si The Elder Scrolls V: Skyrim artık temelde güneşin altındaki her platformda mevcut, ancak kökenleri Xbox 360 dönemine kadar uzanıyor. Oyun Kasım 2011'de piyasaya sürüldü ve çok az kişi bunun dönüşeceği iyi niyetli fenomeni tahmin edebilirdi. Todd Howard tarafından yönetilen ve birçok Yılın Oyunu ödülünün sahibi olan Skyrim, oyuncuların canavarlar ve sihirle dolu fantastik bir dünyada maceraya atılmalarına izin veren açık uçlu yapısı nedeniyle kısmen övüldü. Birçoğu Skyrim'in Bethesda'nın şimdiye kadarki en iyi RPG'si olmaya devam ettiğine inanıyor ve Bethesda'nın neden daha fazla platformda yayınlamaya devam ettiğine gelince, sadece kendimizi suçluyoruz.



Gears of War



Epic Games, Fortnite ile tanınmadan çok önce, stüdyo, tasarımcısı ve yönetmeni Cliff Bleszinski ile Gears of War serisini yarattı. Kasım 2006'da Xbox 360'ın yaşam döngüsünden bir yıl sonra piyasaya sürülen Gears of War, kapak savaşı, işbirliği desteği ve dev düşmanlarla savaşmayı içeren tamamen üst düzey aksiyonu ile hayrete düşürdü. Gears of War ayrıca, seri ve genel olarak nişancı oyunları için ikonik hale gelecek olan motorlu testereli silah Lancer'ı dünyaya tanıttı. Epic, sonunda Gears of War'u The Coalition stüdyosu aracılığıyla seriyi geliştiren Microsoft'a sattı. Gears of War daha sonra Xbox One için yeniden düzenlendi ve Game Pass aracılığıyla oynanabilir.



Grand Theft Auto V



Rockstar'ın Grand Theft Auto V'i bugün hala güçleniyor, birkaç ayda bir milyonlarca kopya satıyor ve hatta 2022'de PS5 ve Xbox Series X|S'de piyasaya sürülmek üzere hazırlanıyor. Oyunun yolculuğu aslında 2013'te piyasaya çıktığında başladı. Xbox 360. Yaratıcı ve teknik başarının çarpıcı bir görüntüsü olan GTA V, birçok kişi tarafından tüm zamanların en iyi oyunlarından biri olarak hatırlanıyor ve kesinlikle ticari açıdan da en başarılılarından biri. Harika açık dünya kampanyasına ek olarak, GTA V, bu noktada esasen kendi oyunu olan devasa çok oyunculu oyun alanı Grand Theft Auto Online sayesinde güncelliğini korudu.



Halo 3



2007'nin harika oyunlarından bir diğeri olan Bungie'nin Halo 3'ü, birçoğunun hala serinin en yüksek filigranı olarak gördüğü çok oyunculu moduyla saygı görüyor. Tek oyunculu kampanya aynı zamanda franchise tarihinin en iyilerinden biriydi. Master Chief, Cortana ve The Arbiter'ın galakside Covenant ile savaşmasının sürükleyici bir hikayesini anlattı. Oyun ayrıca, serinin belirleyici bir özelliği olmaya devam edecek olan harita ve mod oluşturma araç seti Forge'u da tanıttı. Seriden çıkmadan ve Microsoft'un 343 Industries'in kontrolü ele geçirmeden önce Bungie tarafından geliştirilen son Halo oyunları arasında yer alacaktı. Bugün Halo 3 oynamanın en iyi yolu, Xbox Game Pass'e dahil olan Master Chief Collection'ı almaktır.


 


Left 4 Dead



2008'in zombi nişancı oyunu Left 4 Dead sadece harika bir kutu sanatına sahip olmakla kalmadı (bu dört parmağı kim unutabilir ki?), aynı zamanda oyun dünyasının zombi oyunlarına olan tutkusunu yeniden canlandıran mükemmel bir çok oyunculu nişancı oyunuydu. Dört oyunculu kooperatif nişancı, bir zombi salgınından sonra gerçekleşir ve göreviniz onları çeşitli ortamlarda manga arkadaşlarınızla birlikte ortadan kaldırmaktır. Oyunda üstesinden gelinmesi gereken akılsız zombi sürülerinden daha fazlası vardı; ayrıca Witch ve Boomer dahil olmak üzere çok sayıda farklı zombi türü içeriyordu. 



Limbo



Limbo'yu kim unutabilir? 2010'un geliştirici Playdead'in bulmaca platform oyunu, herkesin alabileceği kadar basit kontrollerle çarpıcı ve akılda kalıcıydı. Limbo'nun tonu ürkütücüdür ve kontrol ettiğiniz küçük çocuğun bu siyah-beyaz yandan kaydırma oyununda korkunç şekillerde ölebilmesi ve çoğu zaman ölmesi, oyunu oynayan çok az kişinin unutacağı bir şeydir. Oyunun sonu, gerçekte ne olduğuna ve ne anlama geldiğine dair birçok farklı yoruma yol açtı ve bu gizem, oyunu bu kadar unutulmaz kılan şeyin bir parçası. Limbo, Xbox One ve Series X'te oynanabilir ve Game Pass'in bir parçası olarak dahildir.



Mass Efect



2007'nin öne çıkan sürümlerinden bir diğeri de BioWare'in orijinal Mass Effect'iydi. Yıllarca fantezi oyunları geliştirdikten sonra, BioWare, bir franchise doğuran sürükleyici ve ödüllendirici bir rol yapma oyunuyla yeteneklerini uzaya ve bilimkurgu dünyasına taşıdı. Ayrıca dünyayı şu anda oyunun en tanınmış karakterlerinden biri olan Komutan Shepard ile tanıştırdı. Mass Effect, güçlü hikayesi, çok sayıda ve çeşitli karakterleri, seçime dayalı diyalogları ve ortamıyla övgü topladı. Araç navigasyonu ve savaş gibi daha az sevilen unsurlar, 2021'de piyasaya sürülen yeniden düzenlenmiş üçlemenin yanı sıra sonraki taksitlerde geliştirilecektir. 



Portal 2



2011'in Portal 2'si, orijinal Portal'ı harika yapan şeyi aldı ve onu tatmin edici bir şekilde çevirdi. Valve'ın bulmaca oyunu, Chell'i bulmacaları çözmek ve neler olduğunu anlamak için portal silahını kullanırken Aperture Science salonlarında kontrol eden oyuncuları görüyor. Devam filmi sadece yeni ekipman eklemekle kalmadı, aynı zamanda J.K. Simmons ve Stephen Merchant karakterleri seslendiriyor. Devam filminde ayrıca arkadaşlarla bulmacaları çözmek için bir kooperatif modu ve The National'ın öne çıkan müzikleri vardı. Portal 2 hala en iyi modern bulmaca oyunlarından biri olarak ayakta duruyor.



Rock Band



Ayrıca oyunlar için inanılmaz bir yıl olan 2007'de piyasaya sürülen Rock Band, Harmonix'in Guitar Hero'nun halefiydi ve işleri 11'e çıkardı. oturma odanızın rahatlığında bir rock grubu olma fantezisinden kurtulun. Oyunda bir bateri seti ve mikrofonun yanı sıra solo oyunculuktan tam gruba geçişi tamamlamak için bir bas gitar modu vardı. Çok eğlenceliydi ve birçoğunun gece geç saatlere kadar arkadaşlarıyla takılmaya dair süper anıları var.



Super Meat Boy



Super Meat Boy, Xbox'ın en unutulmaz oyunlarından biridir. 2010'da Xbox Live Arcade'de piyasaya sürülen Super Meat Boy, kız arkadaşınız Bandage Girl'ü kötü Dr. Fetus'tan kurtarmaya çalışan bir et torbası olarak oynadığınız ultra zorlu bir platform oyunudur. Sadece iki kişi, Edmund McMillen ve Tommy Refenes tarafından geliştirilen oyun, oyunun gelişimini anlatan ve bu süreçte pek çok büyüleyici içgörü sunan Indie Game: The Movie adlı belgeselde de öne çıktı. Super Meat Boy, daha küçük bağımsız oyunlara geniş ilgi toplamaya yardımcı olan oyunlardan biridir. On yıldan fazla bir süre önce olduğu gibi bugün de oynamak güzel hissettiriyor.

Benzer Yazılar

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Stardew Valley Oyuncuları Yakında Biraz Mayonez Alabilecekler

Stardew Valley Oyuncuları Yakında B...

Devamını Oku
Helldivers 2 Topluluk Etkinliğinde Galaxy'de Büyük, Kalıcı Değişiklikler Görülebilir

Helldivers 2 Topluluk Etkinliğinde ...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın