HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Tüm Zamanların En İyi 25 PlayStation 4 Oyunları

Tüm Zamanların En İyi 25 PlayStation 4 Oyunları

God of War'dan Persona 5 Royal'e kadar, PS4'ün kitaplığı inanılmaz oyunlarla dolu.

Sony'nin PlayStation 5'i birkaç aydır piyasada olsa da, PS4 muhtemelen birkaç yıl daha desteklenecek. Bu, Sony'nin kendisi tarafından yapılan ve bazıları nesiller arası başlıklar olarak piyasaya sürülecek olan oyunları içerir. Ve PS4 oyunlarının büyük çoğunluğu PS5'te geriye dönük olarak uyumlu olduğundan (bazılarında yeni nesil güncellemeler bile vardır) PS4 hala hayatta ve iyi durumda. PS5 kitaplığı hala çok küçük, bu nedenle yeni sisteme sahip olsanız bile, piyasaya sürüldüklerinde oynayamadığınız PS4 oyunlarına göz atmak için hala bol zamanınız var. Aralarından seçim yapabileceğiniz PS4 oyunları sıkıntısı yok ve en iyisini seçmek için onu kesmek kolay bir iş değildi. Bu geçmiş konsol neslini kutlamak için tüm zamanların en iyi 25 PS4 oyununu bir araya getirdik. Bu listede herhangi bir sıralama olmadığını unutmayın; oyunlar alfabetik sırayla sunulmuştur.

Apex Legends

Hiçbir tür, son konsol neslini battle royale'den daha fazla tanımlamadı. Ve PS4'te diğerlerinden daha üstün olan bir battle royale oyunu seçmemiz gerekirse Apex Legends ile devam edeceğiz. Respawn Entertainment'ın oynaması ücretsiz battle royale oyunu 2019'da piyasaya sürüldü ve çok çeşitli oynanabilir karakterler, hızlı ve akıcı silah oyunları ve yüksek bahisli çatışmalar için iyi hazırlanmış akıllıca tasarlanmış bir harita sunarak inanılmaz derecede cilalandı. Respawn, piyasaya sürülmesinden bu yana, döngüyü taze ve heyecanlı tutan mevsimsel yaylar içinde yeni efsaneler, çoklu haritalar ve oyun çeşitleri ekledi. Apex Legends, şüphesiz PS5'in yaşam döngüsü boyunca gelişmeye devam edecek olsa da, PS4'teki son derece umut verici başlangıcını her zaman hatırlayacağız.

Bloodborne

Bir oyunda gördüğümüz en büyüleyici dünyalardan birine sahip olan From Software's Bloodborne, PS4'ün en özel oyunlarından biridir. Bloodborne, From Software'in Dark Souls serisinden birçok yönden ayrılıyor olsa da, patronlar devrildiğinde heyecan verici bir ödül duygusuna yol açan acımasız zorluğu hala koruyor. Lovecraft ve Bram Stoker'dan ilham alan korku ile aşılanmış bir aksiyon-RPG olan Bloodborne, asla pes etmeyen bir önsezi atmosferi yaratıyor. Yharnam, çok çeşitli canavarlar ve korkunç kötüler tarafından doldurulan, aldatıcı, tehlikelerle dolu bir dünyadır. Bloodborne'un tatmin edici dövüşündeki risk-ödül öğeleri, her dövüş karşılaşmasının sonuçsal hissettirmesini sağlar. Bu, sayısız sırrını daha da çözmek için tekrar oynanması gereken bir oyun.

Celeste

Celeste, hem ustalıkla hazırlanmış bir platform oyunu hem de akıl hastalığı ve korku ve endişelerin üstesinden gelme hakkında etkileyici bir hikaye. Güzel pikselli grafiklerle işlenen Celeste, kendisine iblislerini yenebileceğini kanıtlamak için aynı isimdeki dağa seyahat eden kendinden ciddi şüpheleri olan genç bir kadın olan Madeline'i canlandırıyor. Celeste'nin yandan kaydırmalı platformu ince ayarlıdır ve Madeline dağı tırmandıkça sürekli olarak gelişir. Celeste, varsayılan olarak ödüllendirici bir meydan okuma olsa da, kapsamlı bir yardım menüsü, zorluğu beğeninize göre ayarlamanıza izin verir. Celeste'nin kalıcı gücünün, kendimize karşı verdiğimiz savaşların doğru bir tasvirini sunan yürekten hikayesinden geldiğini düşünürsek, bu harika bir avantaj. Celeste, birçok nedenden dolayı kaçırılmayacak bir oyun ve kesinlikle PS4'te piyasaya sürülecek en iyi bağımsız yapımlardan biri.

Divinity: Original Sin 2

Divinity: Original Sin 2 gibi eski tarz rol yapma oyunları en çok PC'de kendini evinde hissetme eğiliminde olsa da, Larian Studios'un başyapıtı güzel bir şekilde PS4'e ve diğer konsollara taşındı. Rivelion'un fantastik dünyası hayatla iç içedir ve uzun kampanya boyunca süren iyi ve kötü arasındaki savaş, mükemmel yazı ve ilginç bir karakter kadrosu sayesinde yaşamak için mutlak bir zevktir. Akıllı sistemler ve oldukça yüksek düzeyde karmaşıklığa sahip derin bir taktiksel eğim ile PS4'teki en iyi sıra tabanlı RPG'lerden biridir. Divinity: Original Sin 2, tamamen sürükleyici bir rol yapma oyunudur ve zaten sağlam bir temelden inşa etmenin neden bu kadar muhteşem sonuçlar doğurabileceğinin parlak bir örneğidir.

Final Fantasy 7 Remake

Tüm zamanların en sevilen oyunlarından birini yeniden yapmak, özellikle formül büyük ölçüde değiştirildiğinde risklidir. Square Enix, Final Fantasy VII Remake ile tam olarak bunu yaptı ve sonuç beklentileri aştı. Final Fantasy VII Remake hikayenin sadece bir kısmını anlatsa da - sonraki sürümler anlatıyı bitirmeyi planlıyor - tam bir deneyim gibi geliyor. Final Fantasy VII Remake, yazı ve karakterlerden dünya kurma ve dövüşe kadar, orijinalin kalbini ve ruhunu korurken yeni nesil oyuncular için modernize ediyor. Gerçek zamanlı aksiyon savaşına geçiş inanılmaz derecede iyi çalışıyor ve benzersiz karakter yapıları ve gösterişli kombinasyonlar sayesinde deneyler için bolca alan bırakıyor. Final Fantasy VII Remake, yüce mirasına kadar yaşadı ve şimdi takip eden bölümlerin etkilemeye devam edip etmeyeceğini bekleyip görmemiz gerekecek.

God of War

Sony Santa Monica'nın 2018 God of War yeniden başlatması, amiral gemisi aksiyon serisi için büyük bir evrime işaret etti. Dizi sadece Yunan mitolojisini Norse için takas etmekle kalmadı, aynı zamanda Kratos'a önemli bir olgunlaşma ve derinlik getirdi. Kratos ve oğlu Atreus'un karısının küllerini yaymak için bir yolculuğa çıktığını anlatan hikaye, baba ve oğul arasındaki bağ etrafında dönüyor. Seride daha önce gördüğümüzden çok daha kişisel ve ilişkilendirilebilir bir hikaye ve mükemmel performanslar ve çağrıştırıcı yazı sayesinde harika bir yere varıyor. Dünya özellikle muhteşem ve tek kamera perspektifinden bakıldığında nefes kesici. Tabii ki, savaş hala önde ve merkezde, ancak bu sefer daha sistemli, fantastik silah mekaniği ve iyi tasarlanmış düşmanlar tarafından yükseltilmiş. God of War, PS4'e özel en iyi oyunlardan biri ve platformdaki en etkileyici aksiyon oyunlarından biri olarak hatırlanacak.

Hollow Knight

Hollow Knight, Metroidvanias için yeni bir yüksek su işareti yarattı. Team Cherry'nin zorlu yan kaydırma oyunu, ilk olarak 2017'de piyasaya sürüldü, ancak ertesi yıl konsollara taşındığında önemli bir ivme kazandı. O zamandan beri, son on yılın en çok tartışılan bağımsız oyunlarından biri haline geldi. Hollow Knight, labirent böcek krallığında onlarca saat geçirdikten sonra bile sizi şaşırtmaya devam ediyor. Daha önce varlığından bile haberdar olmadığınız yepyeni bir alanı ortaya çıkarmak nadir değildir. Bazı Dark Souls tarzı geliştirmeler sayesinde dövüş ve ilerleme sistemleri affedilmez olsa da, sebat edenler güçlü bir şekilde ödüllendirilir. Dünya akıldan çıkmayacak kadar güzel ve ortaya çıkarmaya değer bir sürü sır barındırıyor. Her yeni keşif sizi daha da içine çekiyor ve siz farkına bile varmadan 30 saat geçti ve yeniden dalmaya hazırsınız.

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn, Sony'nin son yıllardaki en iyi yepyeni IP'lerinden biridir. Geliştirici Guerilla Games'in önceki çalışması FPS Killzone franchise'ından büyük bir ayrılmaydı, ancak stüdyonun ilk açık dünya RPG'si olmasına rağmen, Horizon Zero Dawn hem kritik hem de ticari bir başarıydı. Düşman makinelerin insanlarla birlikte dünyayı dolaştığı kıyamet sonrası bir dünyada geçen Zero Dawn, Aloy adında genç bir savaşçının dünya hakkındaki gerçeği ve insanlığın neden yıkımın eşiğine geldiğini öğrenmek için çıktığı yolculuğunu takip ediyor. Mücadelesi hem heyecan verici hem de karmaşıktır, her makinenin benzersiz zayıflığını belirlemenizi ve onları devirmek için yaylardan tuzaklara kadar çeşitli silahlar kullanmanızı gerektirir. Zero Dawn ayrıca çeşitli ortamlar ve keşfedilecek sayısız sır içeren geniş bir dünya sunuyor ve oyun boyunca yavaş yavaş ortaya çıkan hikaye tek kelimeyle harika. Horizon Zero Dawn'ın Frozen Wilds genişlemesi, keşfedilecek yeni bir kabilenin, savaşması daha da zor makinelerin ve ilgi çekici hikayenin devamının olduğu yepyeni bir alanın kilidini açıyor.

Marvel's Spider-Man

Yıllar boyunca Örümcek Adam oyunlarında herhangi bir eksiklik olmamasına rağmen, hiçbiri Marvel'in Örümcek Adamında görülen kahramanlık düzeyine yaklaşmadı. Insomniac Games'in ünlü Marvel kahramanını üstlenmesi, oynaması gülünç derecede eğlenceli, çünkü gerçekten Örümcek Adam olduğunuzu hissettiriyor. Neredeyse sonsuz çeşitliliğe sahip gösterişli dövüşünden New York City'de sallanmaya kadar, Örümcek kostümünü giymek hiçbir oyunda bu kadar eğlenceli olmamıştı. Ayrıca Marvel's Spider-Man'in hareket halindeyken havalı olmaktan daha fazlası olmasına yardımcı olur; bir süper kahraman oyununda gördüğümüz en temel ve içten hikayelerden birini sunuyor. Insomniac'ın daha yaşlı bir Peter Parker kullanma tercihi, genç bir insanın dünyada yolunu bulması ve şehrin kahramanı olarak hayatı dengelemenin zorluğunu görmemize izin verdiği için çok büyük faydalar sağladı. Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Peter'ın hikayesini güzel bir şekilde takip etti, ancak orijinali tuğlaları döşedi.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Bir serinin sürekli olarak birinci sınıf oyunlar sunması nadirdir, ancak Metal Gear Solid bunu Metal Gear Solid V: The Phantom Pain'deki (muhtemel) sonucuna kadar yapmayı başardı. PS4 donanımından yararlanan The Phantom Pain, oyunculara gizli seride daha önce görülmemiş bir özgürlük düzeyi sundu. Yemyeşil açık dünya ve hedeflere yaklaşmanın baş döndürücü sayıda yolu, The Phantom Pain'i daha da ödüllendirici ve şaşırtıcı kılıyor. Tipik Metal Gear tarzında, mükemmel karakterizasyonu ve mükemmel yazımı onu sürükleyici bir hikaye yapsa da, hikayenin sindirimi kolay değildir. Piyasaya sürülmesinden beş yıldan fazla bir süre sonra bile, The Phantom Pain oldukça taze ve şimdiye kadar yapılmış en iyi gizli oyunlardan biri olarak ayakta duruyor.

Monster Hunter World

2018'den önce Capcom'un Monster Hunter serisi, Kuzey Amerika'da nispeten küçük ama özel bir topluluğa sahipti. Canavar Avcısı Dünyası, sahneye çıktığında bunu tamamen değiştirdi ve önemli ölçüde daha iyi işlem gücünün ek avantajıyla tatmin edici av döngüsünü yeni zirvelere çıkardı. Franchise tarihinde ilk kez, bölgeler arasında yükleme ekranları olmadan haritalar sorunsuz. Canavar AI, büyük ölçüde iyileştirildi ve dinamik avlara ve birçok sürpriz karşılaşmaya yol açtı. Ve kullandığınız 14 silahtan hangisini kullandığınıza bağlı olarak büyük ölçüde değişen savaş, hoş bir akıcılık derecesi ekler. Uzun bir kampanya, tonlarca oyun sonu mücadelesi ve Iceborne'daki devasa genişleme ile Monster Hunter World, yüzlerce saatlik keyifli içerik sunuyor. Esasen asla eskimeyen tekil bir döngüye sahip benzersiz bir aksiyon RPG'sidir. Bu nadir bir başarı.

Nier: Automata

Neslin en şaşırtıcı oyunlarından biri olan Nier: Automata, sonunda yönetmen Yoko Taro'ya farklı bir ışık tutmayı başardı. Artık ortalama oynanışla harika hikayeler yazan bir tuhaf değildi; bunun yerine harika oyunlar çıkaran bir tuhaftı. Nier: Automata'nın PlatinumGames tarafından geliştirilmesine kesinlikle yardımcı oldu. Taro'nun benzersiz hikaye anlatma becerileri ve PlatinumGames'in aksiyon oyunu hüneri mükemmel bir eşleşmeydi. Kendi varoluşlarının anlamını öğrenen androidlerin kıyamet sonrası hikayesi, tamamen benzersiz bir şey yaratmak için türleri bir araya getiriyor ve çok perspektifli yapı, olayları baştan sona nasıl gördüğünüzü değiştiriyor. Nier: Automata, tartışmasız Taro'nun başyapıtıdır ve piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık dört yıldır bazılarımızın düşünmeyi bırakamadığı bir oyundur.

Outer Wilds

Outer Wilds bir öğrenci projesi olarak başladı ve yedi yıl boyunca şimdiye kadar piyasaya sürülen en iyi PS4 oyunlarından biri haline geldi. Gizemli nedenlerle 22 dakikalık bir zaman döngüsüne hapsolmuş bir güneş sisteminde geçiyor ve gezegenlerinden birinden gelen çaylak bir kaşif olan siz, her döngü arasında neler olduğunu hatırlayan tek kişisiniz. Güneş sistemi küçük ama el yapımı, her köşesinin ardında keşfedilecek sırlar var ve her gezegeni ziyaret ettikçe, yavaş yavaş sizi sonuna kadar bağlayacak bir hikayeyi bir araya getirmeye başlayacaksınız - ve son yakında unutamayacağınız biri. Bir tavsiye: Oynamaya başlamadan önce oyun hakkında hiçbir şey okumayın ve tamamen kör olun. Bize daha sonra teşekkür edeceksiniz.

Persona 5 Royal

Persona 5, PS4 için zaten en iyi JRPG'lerden biriydi ve ardından Atlus, Persona 5 Royal adlı 2020 genişletilmiş sürümüyle daha da iyi hale getirmeye karar verdi. Persona 5 Royal, çok sayıda yepyeni içerik eklemenin yanı sıra, hikayeyi hoş bir şekilde değiştiriyor, zor ama önemli konular etrafında dönen daha güçlü ve daha etkili bir anlatı yaratıyor. Sosyal simülasyon ve sıra tabanlı zindanda gezinmenin karışımı mükemmel, bu da 100 saatten fazla saatlik macerayı krediler gelene kadar canlı ve çeşitli tutuyor. Aynı zamanda türdeki en iyi sanat tasarımlarından ve film müziklerinden birine sahiptir. JRPG'ler söz konusu olduğunda, PS4'teki Persona 5 Royal'den daha iyi olamaz.

Rainbow Six Siege

PS4 konsol nesli, canlı hizmet çok oyunculu oyununa vurgu yaptı ve hiçbir oyun Rainbow Six Siege kadar etkili bir şekilde büyüyüp gelişmedi. 2015'te piyasaya sürülen oyun olarak hala kolayca tanınabilir olsa da, Ubisoft her geçen yıl daha iyi bir deneyim sağlamak için neredeyse her yönünü ince ayar yaptı ve ayarladı. 20 operatör ve 11 harita ile taktiksel bir nişancı olarak başlayan oyun, etkileyici bir 57 operatör ve 20 haritaya dönüştü - orijinal 11 aşamanın çoğu da dengeyi iyileştirmek için yeniden tasarlandı ve yeniden işlendi. Ubisoft'un Siege'i her fırsatta geliştirmeye olan bağlılığıyla, yalnızca heyecan verici bir çok oyunculu deneyim değil, aynı zamanda tüm zamanların en iyi birinci şahıs nişancı oyunlarından birini yarattı.

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2, PS4'teki teknik olarak en etkileyici oyunlardan biridir. Pitoresk batı manzaralarından ve 19. yüzyılın sonlarına ait sevgiyle işlenmiş binalardan karakter modellerine ve tüm ince animasyonlarına kadar Red Dead Redemption dudak uçuklatacak kadar muhteşem. Bazen, ciddi anlamda etkileyici bir kurgu ve olağanüstü bir skor nedeniyle, bir filmin içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Red Dead Redemption 2 ayrıca, Arthur Morgan'ın gözünden Vahşi Batı'nın düşüşünü anlatan kapsamlı bir hikaye sunan harika bir yazıya sahip. Metodik olarak tempolu, çeşitli görevlerden oluşan devasa bir istikrar var ve oyun gerçekçi olmayı hedefliyor ve başarıyor. Red Dead Redemption 2, özgünlüğü ve çatışmalar arasındaki sakin anları bile kimliği için kritik hissettirmeye kararlı bağlılığı ile öne çıkan bir açık dünya oyunudur. Yolculuk nihayet sona erdiğinde bile, sürekli gelişen Red Dead Online'da kendi maceralarınızı yaşarsınız.

Resident Evil 7

Resident Evil, korku köklerinden ateşli aksiyon oynanışı lehine uzaklaştıktan sonra, Resident Evil 7'de hayatta kalma korku oyununa muzaffer bir dönüş yaptı. Capcom ayrıca kamera perspektifini birinci şahıs olarak değiştirdi ve bu da korkutucu atmosfere katkıda bulundu. -özellikle PlayStation VR'da oynadıysanız. Kaybolduktan üç yıl sonra karısından bir mektup alan Ethan Winters, onu bulmak için kırsal Louisiana'ya gider. Bu Resident Evil olduğundan, her şeyin göründüğü gibi olmadığı çabucak fark edilir ve Ethan kendini korkunç Baker konutunda kapana kısılmış bulur. Muhteşem, akıldan çıkmayan yazılar ve bolca gerçek korkuyla Resident Evil 7 hayatta kalıyor

Sekiro: Shadows Die Twice

Tüm From Software oyunları gibi, Sekiro: Shadows Die Twice da dik bir öğrenme eğrisine sahiptir. Sekiro, kaçmak için vaaz vermek veya uygun bir anı beklemek yerine, başarıya ulaşmak için kendinizi her zaman tehlikeye atmanızı talep ediyor. Ve bir kez tıkladığında, Sekiro'dan daha ödüllendirici bir oyun bulmakta zorlanacaksınız. Zamana dayalı savaş, başarılı bir şekilde bir araya getirildiğinde düşmanları öldürmeye açık bırakan savuşturmalara dayanır. Uzun macera boyunca gelişen harika bir konsept. Sekiro, her biri becerilerinizi ciddi şekilde test eden bir aksiyon-macera oyununda gördüğümüz en iyi patron savaşlarından bazılarına sahip. Sengoku dönemi Japonya'nın kurgusal versiyonu, keşfetmek için bir zevktir ve oyunun gizli ve yüz yüze dövüş arasında güzel bir denge kurmasına yardımcı olur.

Stardew Valley

Stardew Valley, 2016'da PC'de ilk piyasaya çıktığında zaten harika bir oyundu, ancak piyasaya sürülmesinden bu yana geçen yıllarda gerçekten dikkate değer bir şeye dönüştü. Artık hemen hemen her platformda (PS4 dahil) mevcut olan bu kırsal yaşam RPG'si, mutlu ve gelişen Stardew Valley topluluğunda büyükbabanızın çiftliğini devralmak için ruhunuzu tüketen kurumsal işinizi bırakmanızla başlar. Günler ve aylar geçtikçe çiftliğinizi kuracak, yerel madenleri keşfedecek ve yakındaki kasabadaki insanlarla arkadaşlıklar kuracaksınız - hatta bir aile kurmak için biriyle flört edebilir ve evlenebilirsiniz. Geliştirici ConcernedApe, Stardew Valley'i ücretsiz güncellemelerle desteklemeye devam etti ve lansmanından bu yana, çok oyunculu gibi yeni özellikler ile birlikte kapsamlı yeni içerik, öğeler ve daha fazlası eklendi - en son (ve en büyük) güncelleme, 1.5, henüz Aralık'ta yayınlandı 2020. Stardew Valley, Harvest Moon klonu olarak başlamış olabilir, ancak bu noktada, çiftçilik ve sosyal sim türü için yeni bir standart belirlemek için etkilerini aştığına şüphe yok.

The Last of Us Part 2

Pek çok kişi Naughty Dog'un PS3 kuğu şarkısı The Last of Us'ın bir devam oyununa ihtiyacı olmadığını düşündü. Ve belki de bu hala doğru, ancak The Last of Us Part 2, öncekiyle aynı şekilde PS4 dönemini kapattı: platformdaki en iyi oyunlardan biri olarak. Orijinalden beş yıl sonra geçen The Last of Us Part 2, intikam ve ilerlemeye odaklanıyor. Ellie ve yeni gelen Abby'ye odaklanan son derece cesur ve genellikle acımasız bir hikaye anlatıyor. The Last of Us Part 2'nin hikayesini ana olay örgüsünün ayrıntılarını vermeden tartışmak zor olsa da, Naughty Dog'un döndürdüğü iplik, ustaca performanslar, dokunaklı bir skor ve risk almaktan korkmayan cesur bir vizyon ile tamamen büyüleyici. Konusu çok karanlık olduğu için oynaması genellikle kolay bir oyun değildir, ancak önemli ve oldukça etkileyici bir deneyimdir. Zaman zaman içgüdüsel bir tepki de yaratan gizlilik ve dövüş karışımı, oynamayı da eğlenceli hale getiriyor. The Last of Us Part 2, karakter modellerinden kıyamet sonrası karanlık dünyaya kadar görsel olarak en etkileyici PS4 oyunlarından biridir.

The Witcher 3: Wild Hunt

CD Projekt Red'in The Witcher uyarlaması, ilk iki oyun için nispeten küçük ama sadık bir takipçi kitlesine sahipti. Ardından 2015 yılında The Witcher 3: Wild Hunt piyasaya sürüldü ve seri büyük bir sansasyon yarattı. The Witcher 3: Wild Hunt, dövüş sistemini önemli ölçüde elden geçirerek çok daha keyifli bir deneyim haline getirdi. Ancak The Witcher 3'ün gerçekten parladığı yer, dünya inşası ve karakterleridir. Unutulmaz karakterlerle ve hikayeler içindeki ilgi çekici hikayelerle dolu uzun bir anlatı ile The Witcher 3: Wild Hunt, şimdiye kadar yapılmış en iyi fantezi rol yapma oyunlarından biridir. Dünya kesinlikle devasa ve ilgi çekici etkinliklerle dolu. Ve zaten etkileyici masal çimentosuna daha da fazlasını ekleyen iki harika genişleme, The Witcher 3 neslinin göze çarpan oyunlarından biri olarak. The Witcher 3 muhtemelen daha onlarca yıl konuşulacak.

Titanfall 2

Titanfall 2'nin çevrimiçi çok oyunculu modları, çılgınca eğlenceli çapraz geçiş, hassas silah oyunu ve Pilotlar ile Titanlar arasındaki eğlenceli dinamik sayesinde parladı, ancak Titanfall 2'nin bu listede olmasının nedeni çok oyunculu oyun değil. Nişancıların bazen kampanyaları sonradan düşünülmüş olarak gördüğü bir çağda, Respawn Entertainment şimdiye kadar yapılmış en iyi birinci şahıs nişancı kampanyalarından birini hazırladı. Perçinleme kampanyası, meşru olarak akıllara durgunluk veren bir zaman yolculuğu seviyesi de dahil olmak üzere, türde gördüğümüz en yaratıcı seviye tasarımlarından bazılarına sahiptir. PS4'te yayınlanan birçok birinci şahıs nişancı oyunu arasında hiçbir oyun çıtayı Titanfall 2'den daha yükseğe çıkarmadı.

Uncharted 4: A Thief's End

Harika modern macera serilerinden biri olan Uncharted, PS3 döneminin başından beri Indiana Jones tarzı olaylar ve sinematik bir sunum sunuyor. PS4'ün eklenen beygir gücü sayesinde Naughty Dog, Nathan Drake'in hikayesine parlak ve uygun bir sonuç olan Uncharted 4: A Thief's End ile bu fikirleri genişletmeyi başardı. Uncharted 4: A Thief's End sadece Nate ve Elena için işleri güzel bir şekilde tamamlamakla kalmıyor, aynı zamanda oyuncuya daha fazla özgürlük vererek aksiyon-macera oyununu genişletiyor. Ortamlar daha büyüktür ve senaryolar daha ayrıntılıdır, bu da size savaşa nasıl yaklaştığınız konusunda daha fazla çok yönlülük sağlar. Sinematografi ve oyunculuklar birinci sınıf. Muhteşem dünyayı ve doğrudan anlatıya dönüşen yüksek bahisli savaş durumlarını hesaba kattığınızda, Uncharted serisi için kendinize yeni bir zirveye sahip olursunuz. Nathan Drake'i bir daha asla iş başında görmezsek, en azından yüksek not aldı.

Undertale

Son on yılda, hiçbir bağımsız oyun Toby Fox'un retro RPG Undertale'sinden daha fazla ses getirmedi. 2015 yılında büyük beğeni toplayan Undertale, hemen sevilen Mother dizisiyle karşılaştırmalar yaptı. Undertale'de, Yeraltı adlı garip bir yere düşen bir çocuk olarak oynuyorsunuz. Yolculuğunuz boyunca canavarlarla ve her türden tuhaf yaratıkla karşılaşacaksınız. Undertale'nin gerçekten üstün olduğu yer, seçime dayalı oynanışıdır. Diyalog kararlarınız savaşları ve genel hikayeyi doğrudan etkiler. İster bir canavarla sohbet ediyor olun, ister bir savaşa nasıl yaklaşacağınıza karar vermeye çalışıyor olun, Undertale sürekli olarak beklentilerinizi alt üst eder ve kalp atışlarınızı çeker. Aynı zamanda son derece komik ve türün en iyi, en düşündürücü yazılarından bazılarını içeriyor. Eski tarz görünüm tonla harika bir şekilde çalışıyor ve büyüleyici film müziği Undertale'nin yeni atmosferini daha da besliyor. Undertale, iyi yazmanın ve dünya kurmanın tadını çıkaran herkesin oynaması gereken bir mücevherdir.

XCOM 2

Tek kelimeyle harika bir taktik oyunu olan XCOM 2, hiç duraksamadan PC'den PS4'e atladı. Firaxis Games'in 2016 oyunu, piyasaya sürüldükten sonra çok sayıda eleştiri aldı ve piyasaya sürülmesinden yaklaşık beş yıl sonra bile, taktik oyun topluluğunda son derece popüler olmaya devam ediyor. Senin işin uzaylı istilasını engellemek, ki bu gerçekten uzun bir görev olduğunu kanıtlıyor. XCOM 2'nin sistemleri harika bir şekilde birbirini besler. XCOM 2, geminizde piyadenizi işe almaktan ve yönetmekten, savaş alanında uzaylılara karşı savaş açmaya kadar, sürekli olarak keyifli ve zenginleştirici bir deneyimdir. Kalabalık ve bazen çok tanıdık olan türde, etrafındaki en ayrıntılı ve taktiksel olarak sağlam savaş sistemlerinden birine sahip olarak öne çıkıyor. XCOM 2'nin genişleme paketi War of the Chosen, genel deneyime eğlenceli yollarla da katkıda bulunuyor. XCOM 2, PS4'teki en iyi taktik oyunudur ve türünün en iyisi olarak tartışılmaktadır.

Daha fazlası için HipopoTamya.com'a göz atmayı unutma!

Benzer Yazılar

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Ancak 2026'ya Kayabilir - Rapor Üretimin gerilediği söyleniyor.

GTA 6 "2025 Başını" Hedefliyor Anca...

Devamını Oku
Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinası Clove!

Valorant’ın Yeni Ajanı Ölüm Makinas...

Devamını Oku
Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruldu!

Marvel 1943: Rise of Hydra Duyuruld...

Devamını Oku
Stardew Valley Oyuncuları Yakında Biraz Mayonez Alabilecekler

Stardew Valley Oyuncuları Yakında B...

Devamını Oku
Helldivers 2 Topluluk Etkinliğinde Galaxy'de Büyük, Kalıcı Değişiklikler Görülebilir

Helldivers 2 Topluluk Etkinliğinde ...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın