HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Twitch Kara Para Aklama Olayları ve #TemizTwitch

Twitch Kara Para Aklama Olayları ve #TemizTwitch

Twitch son zamanlarda bit bağışları ile yapılan kara para aklama olayları sebebiyle çalkalanıyor izlenmesi düşük yayıncıların kendilerine verilen rüşvet ile kara para aklamaya yönelik yardımları ile büyük kazançları saman altından yürütmeyi sağladıkları iddiası büyük yayıncıların dikkatini çekti işte bu olayın detayları;

Jahrein, Pqueen, PurpleBixi, Toqtir, Eren A, Zade, Or Kayaalp gibi ünlü yayıncılar Twitch'in bu iddialar önünde herhangi bir şey yapmadığını belirterek #TemizTwitch hareketini başlattı.

Uzun süredir yayın açmayan Jahrein'in olaylar karşısında yeniden yayın açması ile 60 bini geçik izlenme ile birlikte olayı Twitter gündemine oturtmayı başardı, olayın detaylarına ve bütün yayıncıların birlik olmasına değinen Jahrein yayıncıların bu tür olaylara karşı bir sendika kurması ve kara para aklama olaylarına karşı hızlı kararlar alarak yargıya ve Twitch platforuma bildirilmesinin yapılması gerektiğini belirtti.

sikayetvar.com ve sosyal medya platformlarında bazı kullanıcılar kredi kartlarından izinsiz olarak bazı işlemlerin yapıldığını belirtti, özellikle Discord platformu üzerinden düşük izleyicili yayıncılara gelen bağış ile kara para aklama mesajlarının görüntüleri paylaşıldı.

Yayıncıların çağrısı ve ortaya koydukları tepki sonrası CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de olayı TBMM gündemine taşıyacaklarını duyurdu.

Yaşanan bu olaylar karşısında Twitch hala sessizliğini koruyor ilerleyen günlerde nasıl adım atılacağının çözümleri ve yorumları çıkarsa tekrardan sizinle paylaşacağız.

 

 

 

Benzer Yazılar

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızdan Gelen Reklamları Görmeye Başlayacaksınız

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızda...

Devamını Oku
Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Devamını Oku
Battlefield 2042 Tüm Platformlarda Ücretsiz Oldu!

Battlefield 2042 Tüm Platformlarda ...

Devamını Oku
Beynine çip takılan kişinin düşünceleri okundu!

Beynine çip takılan kişinin düşünce...

Devamını Oku
En iyi 10 ücretsiz video derleme programı

En iyi 10 ücretsiz video derleme pr...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın