HİPOPOTAMYA, OYUN DÜNYASINDA FARKLI BİR ÜTOPYA!

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızdan Gelen Reklamları Görmeye Başlayacaksınız

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızdan Gelen Reklamları Görmeye Başlayacaksınız

Discord reklam yayınlamayacağını söyledikten sonra reklam yayınlayacak.

Discord, uzun süredir diğer sosyal medya şirketleri gibi gelir için reklamlara güvenmek istemediğini söylemesine rağmen, yakında ücretsiz oyun içi sohbet ve yayın yazılımına reklamları dahil etmeye başlayacak.

The Wall Street Journal'ın bir raporuna göre Discord, "önümüzdeki hafta" video oyunu geliştiricileri ve yayıncılarının reklamlarını entegre etmeyi planlıyor. Discord daha önce reklam yaklaşımını bir blog yazısında detaylandırmıştı. Buradaki fikir, arkadaşlarınızın izlemesi için yayın yaparken, oyun oynayarak ve "Sponsorlu Görevler" olan belirli oyun içi görevleri tamamlayarak hediyeler kazanmanızdır. İzleyen arkadaşlar daha sonra sponsorlu bir görevi tamamlama ve kendi ödüllerini kazanma şansına sahip olacaklar.

Fikir, Twitch'in ücretli ortaklıkların bir parçası olarak belirli yayınları izleyen izleyicilere sunduğu dijital ödüllere veya damlalara benziyor.

Discord'un, yazılım ve sosyal ağ hizmetleri sunan diğer şirketler gibi reklam yayınlamak istemediğini iddia eden uzun bir geçmişi var. Bunun yerine şirket, kullanıcılara Discord'u kullandıklarında gelişmiş işlevsellik sağlayan ve ayda 2,99 ila 9,99 ABD Doları arasında değişen "Nitro" abonelikleri sunuyor. Ars Technica'nın da işaret ettiği gibi Discord, reklam karşıtı duruşunu Ocak ayı gibi yakın bir tarihte belirtmişti.

Görünen o ki Discord'un reklamlara karşı tutumu ve abonelik modeli değişiyor. Şirket Ocak ayında işgücünün %17'sini, yani yaklaşık 170 çalışanını işten çıkardı. O dönemde CEO Jason Citron, kararın şirketin "odak noktasını keskinleştirmesi" ve "kurumumuza daha fazla çeviklik getirmesi" gerektiğinin "giderek daha net hale gelmesinden" sonra alındığını söylemişti.

Soru, Discord'a reklam eklemenin gerçekten şirketin lehine olup olmayacağıdır, çünkü hizmetin kullanıcılar için herhangi bir reklam deneyimiyle iyileştirilmesinin hiçbir yolu yoktur. İnsanlar Discord'u seviyor çünkü büyük ölçüde göze çarpmayan bir şekilde kolay iletişim sağlıyor ve reklamlar, dijital güzellikler sunup sunmadığına bakılmaksızın bu deneyimi zayıflatacak. Ayrıca Discord'un kullanıcılarını kendi arkadaşlarına reklam yapmaya teşvik eden reklam planının ters etki yaratması ve platform tarafından arkadaşlıklarından para kazanıldığını düşünen kullanıcıları rahatsız etmesi de mümkündür. Görünüşe göre önümüzdeki günlerde oyuncuların Fortnite gibi oyunlarda güzellikler elde etmek için Discord'un yayın reklam ordusuna katılmak isteyip istemediklerini göreceğiz.

Benzer Yazılar

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızdan Gelen Reklamları Görmeye Başlayacaksınız

Yakında Discord'da Arkadaşlarınızda...

Devamını Oku
Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Ücretsiz Cyberpunk 2077!

Devamını Oku
Battlefield 2042 Tüm Platformlarda Ücretsiz Oldu!

Battlefield 2042 Tüm Platformlarda ...

Devamını Oku
Beynine çip takılan kişinin düşünceleri okundu!

Beynine çip takılan kişinin düşünce...

Devamını Oku
En iyi 10 ücretsiz video derleme programı

En iyi 10 ücretsiz video derleme pr...

Devamını Oku
Şifrenizi mi unuttunuz?

Kişisel verileriniz, Hipopotamya'daki deneyiminizi geliştirmek, hesabınıza erişimi yönetmek ve aşağıda açıklanan diğer amaçlar için kullanılacaktır.

Bayi olmak istiyor musunuz?

Sosyal medya hesabınızla giriş yapın